Γίνεται ξανά απαραίτητος

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το άσχημο ξεκίνημα στην σεζόν και η εμπιστοσύνη του Ένινγκ στον Σουηδό

Η παρουσία του Μίχαελ Ένινγκ στον ΑΡΗ δεν έχει φέρει μόνο αλλαγές στην γενική εικόνα του ΑΡΗ, αφού δεν είναι λίγα και αυτά που έχουν διαφοροποιηθεί σε ατομικό επίπεδο. 

Η παρουσία του Γερμανού έχει συμβάλλει στην ανάδειξη συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών. Παίκτες που είτε δεν έιχαν ρόλο είτε αποτέλεσαν τα λεγόμενα “flops”. Δηλαδή απογοήτευαν ή προκαλούσαν προβληματισμό με την παρουσία τους. Και ο Ντάνιελ Λάρσον συγκαταλεγόταν μέχρι πρότινος στην δεύτερη κατηγορία. 

Ο Σουηδός βιώνει μία περίεργη χρονιά, η οποία αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς εξελίσσεται τον τελευταίο 1,5 μήνα για αυτόν. Μία αλλαγή η οποία “ανήκει” εν μέρει και στον Ένινγκ.

Στο ξεκίνημα της σεζό μέχρι και τα μισά του 1ου γύρου, ο 32χρονος εξτρέμ βρισκόταν στο επίκεντρο λόγω της μέτριας παρουσίας του, “πληρώνοντας” και την σύγκριση με την εξαιρετική παρουσία του στο δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς. 

Ο τραυματισμός του, το περασμένο καλοκαίρι,τον επηρέασε σε τέτοιο βαθμό που από βασικός βρέθηκε στον πάγκο στις αρχές της χρονιάς. Μία-δύο καλές εμφανίσεις -όπως στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ- αποτελούσαν την εξαίρεση σε μία περίοδο όπου το πρόβλημα δεν ήταν μόνο η παρουσία του στο γήπεδο αλλά και στις προπονήσεις στης ομάδας. Μέχρι που ήρθε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, το οποίο μετά το 1,5 μήνα φαίνεται ότι αποτέλεσε την αρχή της ανάκαμψής του. 

Εκείνο το ματς του έδωσε για πρώτη φορά φέτος το “εισιτήριο” της βασικής ενδεκάδας, στην οποία δίνει σταθερά “παρών” στα τελευταία έξι ματς, βοηθώντας και στην αλλαγή συστήματος από 4-2-3-1 σε 4-4-2 το οποίο έχει καθιερώσει πλέον ο Ένινγκ. 

Ακόμα βέβαια δεν έχει πιάσει 100% τα περσινά του στάνταρ, έχοντας και έναν επιπλέον χρόνο ζωής στις πλάτες του. Και αυτό δεν αποκλείεται να παίξει σημαντικό ρόλο όσον αφορά το μέλλον του -το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι- αφού ο ΑΡΗΣ έχει μπει σε μία εποχή που θέλει να “αποφεύγει” αυτές τις ηλικίες. Για την ώρα όμως αποτελεί ένα κέρδος της εποχής Ένινγκ, αφού από αναπληρωματικός εξελίχθηκε σε απαραίτητη λύση και έχει βασικό ρόλο στα πλάνα του προπονητή του.

Προτεινόμενα Άρθρα