Οι πρεμιέρες του ΑΡΗ στο Κύπελλο την τελευταία δεκαετία (vids)

από AllAboutARIS

Από το γκολ του Αμπρέου στην έδρα του Ασπρόπυργου, τους άσχημους αποκλεισμούς από Τρίκαλα και Καλλιθέα, μέχρι τα πέτρινα χρόνια και το Χ στη Τούμπα πέρυσι.

Το Κύπελλο Ελλάδος μπαίνει και πάλι στη ζωή του ΑΡΗ αφού αύριο το βράδυ αντιμετωπίζει για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των 16 την Ξάνθη στην ακριτική πόλη. Ένας θεσμός με ιδιαίτερη σημασία φέτος για την ομάδα που στοχεύει ψηλά, ευελπιστώντας να επαναλάβει, με διαφορετική κατάληξη βέβαια, την πορεία του 2010, στην αρχή της προηγούμενης δεκαετίας.

Η νέα δεκαετία μπήκε και από αυτή που μόλις έφυγε ο ΑΡΗΣ έχει να θυμάται καλές αλλά και άσχημες στιγμές σε πρεμιέρες στο θεσμό.

Συνολικά στις πρεμιέρες της τελευταίας δεκαετίας στο κύπελλο ο ΑΡΗΣ μετράει 4 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες και έναν αποκλεισμό στα πέναλτι. Υπήρξαν και δύο περίοδοι (2014-2015 και 2015-2016) που η ομάδα δεν αγωνίστηκε στο θεσμό.

Συγκεκριμένα στην αρχή της δεκαετίας (σεζόν 2009-2010) που ο ΑΡΗΣ έφτασε μέχρι τον τελικό του ΟΑΚΑ, είχε ξεκινήσει νικηφόρα, αν και αγχωτικά, από την έδρα του Ασπρόπυργου με 3-4. Την ανατροπή είχε υπογράψει στο 84’ ο Αμπρέου.

Την επόμενη χρονιά ήρθε ο πρόωρος αποκλεισμός από τον θεσμό μόλις στο πρώτο ματς με τα Τρίκαλα στη θεσσαλική πόλη όπου σε αγώνα νοκ άουτ οι κιτρινόμαυροι ηττήθηκαν στα πέναλτι με 4-2 (1-1 κανονική διάρκεια). Ατυχή κατάληξη και κατά συνέπεια κακός αποκλεισμός υπήρξε και δύο χρόνια αργότερα με την Καλλιθέα να πετάει εκτός συνέχειας τον ΑΡΗ κερδίζοντάς τον σε διπλά παιχνίδια. Το πρώτο έγινε στην Αθήνα με τους γηπεδούχους να κερδίζουν με 3-1 (2-1 υπέρ του ΑΡΗ στη ρεβάνς).

Οι κιτρινόμαυροι όμως δεν διακρίθηκαν ούτε την επόμενη χρονιά στο Κύπελλο (2013-2014) αφού στον πρώτο γύρο αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό Βόλου ο οποίος πήρε την πρόκριση και πάλι σε διπλά παιχνίδια, νικώντας τον ΑΡΗ στην πρεμιέρα με 1-0 στο Βόλο (0-0 η ρεβάνς).

Ακολούθησαν δύο πέτρινα χρόνια με τον ΑΡΗ εκτός θεσμού για να επανέλθει τη σεζόν 2016-2017 με διπλό στο Αιγίνιο με 0-3 απέναντι στον τοπικό Αιγινιακό. Εκείνη τη περίοδο η ΕΠΟ είχε αναπροσαρμόσει το σύστημα διεξαγωγής του θεσμού, δημιουργώντας 8 ομίλους με τον ΑΡΗ να παίρνει εκείνη τη σεζόν την πρόκριση για τα νοκ άουτ (αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό).

Το ίδιο σύστημα ίσχυε και την επόμενη χρονιά με τους κιτρινόμαυρους να κερδίζουν και πάλι στην πρεμιέρα εκτός έδρας τον Παναιγιάλιο με 0-1 (γκολ του Πλατέλλα – Δεν πέρασε στα νοκ άουτ). Τελευταία χρονικά πρεμιέρα στο θεσμό του κυπέλλου, τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Τούμπα με τον Ματέο Γκαρσία να πετυχαίνει το γκολ για την ομάδα σε εκείνο το 1-1 απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Προτεινόμενα Άρθρα