Φετφατζίδης δημιουργεί, Ιντέγε εκτελεί – Καταλύτης ο Ρόουζ

από AllAboutARIS

Η… αθόρυβη δουλειά του Ιντέγε, η κορυφή του Φετφατζίδη, ο Σάσα που ανταποκρίνεται και η απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ρόουζ

Με 17 αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να έχουν διεξαχθεί είναι σημαντικό να δούμε ποιοι παίκτες του ΑΡΗ διακρίνονται σε βασικούς στατιστικούς τομείς της ομάδας.

Ένα από τα πιο καίρια ζητήματα σε ένα κλαμπ είναι η μπάλα να μπαίνει στο πλεκτό και ο ΑΡΗΣ το τελευταίο διάστημα έχει βρει τον τρόπο να το πράττει. Η 3η θέση στον σχετικό πίνακα με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα ανήκει στους κιτρινόμαυρους με τους Ιντέγε και Γκάμα να μετρούν από 6 γκολ και να μοιράζονται την κορυφή στους σκόρερ της ομάδας (7 γκολ ο Ιντέγε με το κύπελλο). Ακολουθούν Λάρσον, Βέλεθ, Ντιγκινί, Σάσα με 3 ενώ συνολικά ο ΑΡΗΣ έχει μέχρι στιγμής 9 διαφορετικούς σκόρερ.

Η δουλειά για τον Ιντέγε δεν σταματά μόνο στα γκολ καθώς είναι και ο πιο δημιουργικός παίκτης της ομάδας. Ο Νιγηριανός ναι μεν είναι σέντερ φορ ωστόσο οφείλουμε να αποτυπώσουμε την στατιστική που λέει ότι κατέχει στο ενεργητικό του 28 τελικές προσπάθειες με τους Ντιγκινί, Φετφατζίδη να βρίσκονται πίσω του με 4 λιγότερες. Μάλιστα ο Ιντέγε είναι ο 3ος πιο αποτελεσματικός παίκτης της ομάδας (γκολ/ανά τελικές προσπάθειες), έχοντας μπροστά του τους Ρόουζ και Ντιγκινί.

Η κορυφή των ασίστ ανήκει στον Γιάννη Φετφατζίδη, όχι μόνο όσον αφορά το κλαμπ αλλά και συνολικά στο πρωτάθλημα. Ο Έλληνας διεθνής άσος που διανύει εξαιρετική σεζόν και είναι πολύ δραστήριος στα παιχνίδια της ομάδας, μοιράζει με μαθηματική ακρίβεια τα γκολ στους συμπαίκτες του φτάνοντας ήδη στη σεζόν τις 6 ασίστ. Αυτή η επίδοση του δίνει το βραβείο και με διαφορά του καλύτερου ασίστμαν της ομάδας (Ο δεύτερος Λάρσον έχει 3) αλλά τον τοποθετεί και στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας του πρωταθλήματος, έχοντας ωστόσο για “συγκάτοικο” τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα Πέτρο Μάνταλο.

Η συμβολή του Λούκας Σάσα και η ανταπόκρισή του και με το παραπάνω στην ομάδα φανερώνεται στον τομέα των κλεψιμάτων. Ο Βραζιλιάνος χαφ είναι ο παίκτης που κερδίζει τις περισσότερες μπάλες για τον ΑΡΗ έχοντας στο ενεργητικό του 50 κλεψίματα σε 16 αγώνες.

Άξιος συμπαραστάτης και ο Λίντσεϊ Ρόουζ που έχει 47 με τον Γάλλο αμυντικό ωστόσο να έχει ρόλο σε όλες, σχεδόν, τις στατιστικές λίστες για τον ΑΡΗ αποτελώντας επί της ουσίας τον παίκτη καταλύτη της ομάδας. Συγκεκριμένα εκτός από τον σημαντικό αριθμό κλεψιμάτων που έχει, ο Ρόουζ είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της ομάδας με το απόλυτο στα λεπτά συμμετοχής (1633’) ενώ η αποτελεσματικότητά του στην “εξουδετέρωση” των φάσεων που δημιουργεί ο αντίπαλος είναι καταλυτική. Ο σέντερ μπακ του ΑΡΗ που ενίοτε παίζει και στα μπακ κατέχει στο ενεργητικό του 37 επεμβάσεις αφήνοντας αρκετά πίσω τον δεύτερο Βέλεθ και τον τρίτο Κουέστα.

Προτεινόμενα Άρθρα