Προχωράει με τους "μικρούς"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Παράλληλα με τις αφίξεις για τις οποίες κινείται ο ΑΡΗΣ στο πλαίσιο του μεταγραφικού Ιανουαρίου, υπάρχουν και οι κινήσεις οι οποίες θα γίνουν εκ των έσω.

Εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι οι Χρήστος Μαρμαρίδης και Παναγιώτης Σενγκέργκης θα προωθηθούν από την Κ-19 στην πρώτη ομάδα, έχοντας το “οκ” από τον Μίχαελ Ένινγκ μετά την παρουσία τους στις προπονήσεις τους τελευταίους μήνες αλλά και εκείνη στο φιλικό με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας τον περασμένο Νοέμβριο. 

Η πιο απλή περίπτωση είναι αυτή του Σενγκέργκη. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ έχουν ετοιμάσει τα χαρτιά του 19χρονου αριστερού μπακ. Εφόσον το συμβόλαιό του εκδοθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκεται ακόμα και στην αποστολή για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με την Ξάνθη την επόμενη Τρίτη (14/01). Και ίσως να κάνει την πρώτη του συμμετοχή σε επαγγελματικό επίπεδο. 

Από την άλλη τα πράγματα είναι κάπως πιο πολύπλοκα με τον Μαρμαρίδη. Ο 18χρονος δεξιός μπακ δεν είναι στον ΑΡΗ από μικρή ηλικία όπως ο Σενγκέργκης. Πριν καν ακόμα πάει στον ΠΑΟΚ ανήκε στον Πρωτέα Ευόσμου, ο οποίος αξιώνει 25 χιλιάδες ευρώ για τροφεία. Ο ΑΡΗΣ θέλει να προωθήσει τον παίκτη, αλλά δεν έχει καμία πρόθεση να πληρώσει αυτήν την στιγμή ένα τέτοιο ποσό για έναν παίκτη ο οποίος στην ουσία του ανήκει.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η περίπτωσή του θα μείνει στην άκρη. Οι “κιτρινόμαυροι” αναζητούν άλλους τρόπους για να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο εμπόδιο, βάζοντας στην εξίσωση τον ίδιο τον παίκτη και την οικογένειά του ώστε να κάμψουν τις αντιστάσεις του Πρωτέα και να προχωρήσει κανονικά η ενσωμάτωσή του στην πρώτη ομάδα. Κάτι για το οποίο υπάρχει η αισιοδοξία ότι στο τέλος θα γίνει…

Προτεινόμενα Άρθρα