Σούπερ… Κουρτουά, "βασίλισσα" στην Τζέντα η Ρεάλ!

από AllAboutARIS

Βασίλισσα στη Τζέντα στέφθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, που κατέκτησε το ισπανικό Super Cup, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν πέρσι ούτε πρωταθλήτρια, ούτε Κυπελλούχος.

Η ομάδα του Ζιντάν, επικράτησε 4-1 στα πέναλτι της Ατλέτικο στον τελικό του Final Four και έφτασε στην κατάκτηση του 11ου σούπερ κυπέλλου και του πρώτου με τη συγκεκριμένη μορφή.

Ήρωας για τη “βασίλισσα” ο Κουρτουά, που έμεινε όρθιος στην πίεση στο τέλος από την ομάδα του Σιμεόνε, ενώ ήταν αυτός που απέκρουσε το πέναλτι του Τόμας στην ψυχοθφόρο διαδικασία.

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, με τις δύο ομάδες της Μαδρίτης να διεκδικούν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στην ψυχοφθόρο διαδικασία.

Εκεί, ο Σαούλ στο πρώτο μόλις πέναλτι της Ατλέτικο, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ ο Τόμας στο δεύτερο πέναλτι των “ροχιμπλάνκος” νικήθηκε από τον Κουρτουά, ενώ νωρίτερα είχαν ευστοχήσει οι Καρβαχάλ και Ροντρίγκο για τη Ρεάλ. Ο Μόντρις ευστόχησε για το 3-0 στη διαδικασία, ενώ ο Τρίπιερ ήταν εύστοχος και μείωσε σε 3-1. Από τα πόδια του Σέρχιο Ράμος (4-1) που ήταν εύστοχος, η ομάδα του Ζιντάν έφτασε στην πρώτη κούπα της χρονιάς στην Ισπανία και το 11ο σούπερ καπ στην ιστορία της.

πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα