Ολυμπιακός: Η πιο επιθετική ομάδα της Super League

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η φιλοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα είναι αυτό που θα έχει ο ΑΡΗΣ απόψε στο μυαλό όταν θα μπει στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Γνωρίζει όμως ότι θα έχει και δύσκολο έργο για να πετύχει κάτι τέτοιο.

Το αποψινό ντέρμπι είναι από τα πιο δύσκολα ματς της σεζόν για τους “κιτρινόμαυρους”, έχοντας απέναντί τους ίσως την πιο ποιοτική ομάδα του πρωταθλήματος. 

Ειδικά στον τομέα της επίθεσης η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ξεχωρίζει οριακά από τον ΠΑΟΚ που ακολουθεί, καταλαμβάνοντας αρκετές πρωτιές στις σχετικές στατιστικές κατηγορίες. 

Οι “ερυθρόλευκοι” είναι 2οι στο σκοράρισμα με 37 γκολ, έχοντας παράξει τις περισσότερες τελικές με 254. Ωστόσο δεν είναι στην πεντάδα των πιο αποτελεσματικών ομάδων, εκεί όπου βρίσκεται ο ΑΡΗΣ καταλαμβάνοντας την 4η θέση με ένα γκολ άνα 6,8 τελικές. 

Παράλληλα οι Πειραιώτες είναι η πρώτη ομάδα σε ασίστ (27) όπως και σε γεμίσματα (484), ενώ την δική τους σημασία έχουν οι πάσες. Η ομάδα του Μαρτίνς μετράει 1459 πετυχημένες πάσες, με τον 2ο ΟΦΗ να έχει 1083! Ένα δείγμα της ευκολίας του Ολυμπιακού να κρατάει την μπάλα στα πόδια του και μάλιστα για αρκετή ώρα, ειδικά όταν πρεσάρει. Ένα στοιχείο το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει απόψε ο ΑΡΗΣ εάν θέλει να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από το “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X