Στο χέρι του πλέι οφ και 4άδα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας και η κρισιμότητα των επόμενων τριών αγώνων για τους κιτρινόμαυρους.

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν ένα από τα τελευταία δύσκολα -και εκτός προγράμματος- παιχνίδια του ΑΡΗ για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. 

Η ήττα στο “Γεωργίος Καραϊσκάκης” “έριξε” την ομάδα από την 4η θέση. Δεν την άφησε όμως εκτός 6άδας -βοήθησε η ισοπαλία του Ατρομήτου- για την οποία μπορεί να είναι αρκετά αισιόδοξη βάσει προγράμματος. 

Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν μπροστά τους επτά αγωνιστικές μέχρι να πέσει η αυλαία της regular season, με τέσσερα παιχνίδια στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και άλλα τρία μακριά από αυτό. Και μόνο ένα ντέρμπι, αυτό κόντρα στην ΑΕΚ εντός έδρας. 

Ολα αυτά την ώρα που οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές της 6άδας έχουν να παίξουν μεταξύ τους, μαζί με παιχνίδια τα οποία θα δώσουν απέναντι σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ.

Τί έχει εντός 

Ξεκινώντας από τα του… οίκου του, ο ΑΡΗΣ θα υποδεχθεί κατά σειρά τις Ξάνθη, ΑΕΚ, Πανιώνιο και Ατρόμητο. Το ντέρμπι με την Ένωση είναι θεωρητικά το πιο δύσκολο παιχνίδι που θα δώσουν οι “κιτρινόμαυροι”. Ακόμα όμως και αυτό είναι στο χέρι τους, με τα υπόλοιπα να είναι θεωρητικά πιο βατά. 

Οι διαχειρίσιμες και… ύπουλες έξοδοι

Τα εκτός έδρας ματς μέχρι τον Μάρτιο αποτελούν την μειοψηφία. Παναιτωλικός, Αστέρας και Λαμία είναι αντίπαλοι του ΑΡΗ μακριά από το “Κλεάνθης Βικελίδης. Η τελευταία “πλήγωσε” τους Θεσσαλονικείς στο παιχνίδι του 1ου γύρου με το 1-1. Τόσο αυτό το ματς όμως όσο και τα υπόλοιπα, εννοείται ότι είναι στις δυνατότητες του σοβαρού ΑΡΗ.

Η κρίσιμη τριάδα

Για την ώρα ο ΑΡΗΣ έχει μπροστά του την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Ξάνθη. Αυτή, μαζί με Παναιτωλικό και Πανιώνιο συνθέτουν μία τριάδα αγώνων που έχουν ξεχωρίσει οι άνθρωποι του ΑΡΗ. Ο λόγος είναι η εκτίμησή τους ότι εφόσον σημειωθεί το απόλυτο των νικών σε αυτά τα ματς, θα αποτελέσει το καθοριστικό βήμα για την 4άδα και όχι απλά για τα πλέι οφ. 

Το πρόγραμμα ΑΡΗ, ΠΑΟ, ΟΦΗ, Ατρομήτου και Ξάνθης μέχρι το φινάλε του 2ου γύρου

20η αγωνιστική

ΑΡΗΣ-Ξάνθη
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος
ΟΦΗ-Ολυμπιακός

21η αγωνιστική 

Παναιτωλικός-ΑΡΗΣ
Ξάνθη-ΟΦΗ
ΑΕΛ-Παναθηναϊκός

22η αγωνιστική

ΑΡΗΣ-Πανιώνιος
ΟΦΗ-ΑΕΛ
Ολυμπιακός-Ξάνθη
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

23η αγωνιστική

Αστέρας Τρίπολης-ΑΡΗΣ
Πανιώνιος-Ξάνθη
Ατρόμητος-Ολυμπιακός
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

24η αγωνιστική

ΑΡΗΣ-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός
Ξάνθη-Λαμία
ΟΦΗ-Ατρόμητος

25η αγωνιστική 

Λαμία-ΑΡΗΣ
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός
Ατρόμητος-Ξάνθη
ΑΕΚ-ΟΦΗ

26η αγωνιστική

ΑΡΗΣ-Ατρόμητος
Ξάνθη-ΠΑΟΚ
ΟΦΗ-Λαμία
Παναθηναϊκός-Βόλος

Προτεινόμενα Άρθρα