O νομικός της ΕΠΟ αναγνώρισε το δίκιο του ΑΡΗ

από Γιώργος Γκάτος

Μάλιστα, ο νομικός της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σημείωσε πως πρόκειται για δύο διαφορετικές ποδοσφαιρικές οντότητες.

Κατά την διάρκεια της εκδίκασης της έφεσης του ΑΡΗ, ο νομικός της ΕΠΟ σημείωσε πως οι δύο ΠΑΕ είναι διαφορετικές νομικές οντότητες, ενώ παράλληλα ενημέρωσε πως υπάρχει επιστολή υποστήριξης της Ομοσπονδίας υπέρ του ΑΡΗ.

Αναλυτικά: 

“Η θέση της ΕΠΟ εκφράστηκε με επιστολή στη ΦΙΦΑ στην οποία η Ομοσπονδία όντως εξέφρασε την απορία της, με βασικό στοιχείο ότι οι οφειλές αυτές αφορούν, μία άλλη νομική οντότητα. Είναι δύο διαφορετικές νομικές οντότητες και οι συμβάσεις και οι οφειλές αφορούσαν την παλιά οντότητα και ΠΑΕ. Αυτή είναι η θέση της ΕΠΟ” τόνισε ο Βασίλης Σαράκης.
 
“Το 2016-17 εισάγαμε στον κανονισμό,  πως όταν μια ΠΑΕ υποβιβάζεται από τη συγκεκριμένη σεζόν και έπειτα, και γίνεται ερασιτεχνικό σωματείο, στη συνέχεια όταν γίνει νέα ΠΑΕ, αυτή θα οφείλει ένα ποσοστό των οφελών, Το εντάξαμε στους κανονισμούς το 2017, στο νόμο συμπεριλήφθη το 2019. Το 2017 είχαμε βάλει ότι μια νέα ΠΑΕ θα ευθύνεται για οφειλές παλιάς ΠΑΕ προς το δημόσιο και το 2019 με το νόμο εισήχθη ότι θα ευθύνεται και για το 50% των ποδοσφαιρικών οφειλών. Αυτή η υποχρέωση ξεκινάει από το 2019 και αναφέρεται για ομάδες που υποβιβάζονται το 2017 και σε μετέπειτα χρόνο” υποστήριξε ο δικηγόρος της ΕΠΟ.

Και πρόσθεσε: “Όταν μια ΠΑΕ ιδρύεται το 2013 και το 2014 οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν την ευθύνη, αν ήξεραν ότι έχει 10 εκατ. ευρώ δεν θα μπορούσε να πάει. Τα δεδομένα δημιουργούνται στο νόμο τώρα για το μέλλον ώστε όταν κάποιος θέλει να επενδύσει θα έχει και αυτά τα χρέη. Μέχρι τώρα, δεν υπήρχε αυτό το πλαίσιο”.

Προτεινόμενα Άρθρα