Η εμφανής απουσία του κλασσικού φορ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ αναγκάστηκε κόντρα στην Ξάνθη να αγωνιστεί χωρίς κλασσικό φορ. Και ειδικά σε ένα παιχνίδι όπου χρειαζόταν έναν τέτοιο παίκτη.

Η άκρως αμυντική προσέγγιση της Ξάνθης καθιστούσε ως αναγκαία την παρουσία ενός παίκτη που θα “γέμιζε” την περιοχή και κυρίως θα απασχολούσε τα αντίπαλα στόπερ. Κάτι που έκανε ο Ντάνιελ Λάρσον αλλά όχι στον ίδιο βαθμό που θα το έκανε ο Ιντέγε. 

Η απουσία του Νιγηριανού από το χθεσινό ματς ήταν εμφανής. Το παραδέχθηκε άλλωστε ο ίδιος ο Ένινγκ χθες στις δηλώσεις του, αναλύοντας και τους λόγους για τους οποίους ο Νιγηριανός -ή ένας παίκτης αυτού του στυλ- ήταν και είναι απαραίτητος στο παιχνίδι του ΑΡΗ.

Ο Ιντέγε μπορεί να μην έχει την συχνότητα των προηγούμενων χρόνων στο σκοράρισμα αλλά οι δουλειές που κάνει στο γήπεδο για την ομάδα είναι σημαντικές ώστε να πετύχει αυτά που θέλει. Και ειδικά απέναντι σε πολύ κλειστές άμυνες όπως αυτή της Ξάνθης στο χθεσινό ματς. Άμυνες στις οποίες μπορεί να “τραβήξει” πάνω του τα στόπερ και να ανοίξει χώρους για τους μεσοεπιθετικούς. 

Μέχρι ο 31χρονος άσσος να επανέλθει στην αγωνιστική δράση, τον ρόλο αυτόν θα αναλάβει ο Φιορίν Ντουρμισάι. Από την στιγμή που απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής, αναμένεται να “μπει” και στα βασικά πλάνα του Ένινγκ για τα επόμενα ματς. Αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό.

Προτεινόμενα Άρθρα