Πισωγύρισμα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύο λάθη, δύο… φθηνά γκολ και κακή επιθετική παρουσία ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της εικόνας του ΑΡΗ στο Αγρίνιο.

Το κίνητρο κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν υψηλό για τους “κιτρινόμαυρους”, ειδικά μετά τις γκέλες ΟΦΗ και Ατρομήτου. Δεν το έδειξαν όμως σε κανένα σημείο του αγώνα και ηττήθηκαν με 2-0, στην χειρότερή φετινή τους εμφάνιση μετά από εκείνην της 2ης αγωνιστικής στον Βόλο.

Τα δύο γκολ του Ρόσα (58′, 73′) -από λάθη των Μπα, Τόνσο αλλά και την συνολική λειτουργεία της ομάδας- “έφεραν” την 6η ήττα του ΑΡΗ στο φετινό πρωτάθλημα. Ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν επηρεάζει την παρουσία της ομάδας στην 5η θέση αλλά την αφήνει πέντε βαθμούς πίσω από την 4η. 

Στο 42′ ο Ένινγκ είδε τον Γκάμα να αποχωρεί τραυματίας με ενοχλήσεις στο γόνατο και πλέον από βδομάδα θα περιμένει να δει εάν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

ΑΡΗΣ: Με τα αναμενόμενα νέα πρόσωπα (4-4-2)

Τρία σημεία αναφορά είχε η ενδεκάδα που επέλεξε ο Μίχαελ Ένινγκ. Δηλαδή τα νέα πρόσωπα που επιλέχθηκαν από τον Γερμανόι τεχνικό. 

Στην άμυνα, ο Ούγκο Σόουζα επιλέχθηκε για να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Ρόουζ στο δεξί άκρο. Ο Κόρχουτ ήταν στο αριστερό, Βέλεθ-Δεληζήσης στα στόπερ και ο Κουέστα στο τέρμα. 

Η αλλαγή στα χαφ είχε να κάνει με τον τραυματία Χαβιέ Ματίγια, την θέση του οποίου δίπλα στον Λούκας Σάσα πήρε ο Αμπού Μπα. Ο Φιορίν Ντουρμισάι πήρε την θέση του Ντάνιελ Μαντσίνι στην επίθεση, στην πρώτη του παρουσία στην βασική ενδεκάδα. Ο Ντάνιελ Λάρσον ήταν δίπλα του, με τους Φετφατζίδη-Γκάμα στα εξτρέμ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Χωρίς τους τιμωρημένους και με Τζανακάκη… εξτρέμ (4-2-3-1)

Η ενδεκάδα του Παναιτωλικού είχε ένα αρκετά γνώριμο και αγαπητό πρόσωπο στην οικογένεια του ΑΡΗ. Ο λόγος για τον Τζανακάκη ο οποίος αντιμετώπισε τον ΑΡΗ για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του, με τον Χάβο μάλιστα να τον χρησιμοποιεί ως δεξιό εξτρέμ, συμπληρώνόντας μαζί με τους Ρόσα -αριστερά- και Άλβαρες -επιτελικός μέσος- την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Ντάουντα.

Πιο πίσω και συγκεκριμένα στα χαφ, Ταχάρ και Ντάλσιο ΄΄ηταν οι δύο επιλογές. Λιάβας και Κέβιν κάλυπταν τα άκρα της άμυνας, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Γιοβάνοβιτς-Σίεστεντ ήταν οι δύο στόπερ και ο Κνετ στο τέρμα. 

Χωρίς κέντρο και δυσκολία στην μετάβαση

Η απουσία του Ματίγια ήταν μεφανής από τα πρώτα λεπτά του ματς, αφού ο Μπα δεν μπήκε στο κλίμα και ο Σάσα πήρε το μεγαλύτερο βάρος στον άξονα. Ειδικά στο πρώτο 20λεπτο ο ΑΡΗΣ είχε θέμα στην κυκλοφορά της μπάλας και να την φτάσει στην περιοχή του Κνετ, με τον Παναιτωλικό να είναι περισσότερο ώρα μπροστά αλλά να μην απειλεί ουσιαστικά. 

Ο θετικός Ντουρμισάι και οι ευκαιρίες που ήρθαν

Περίπου από το 25′ οι “κιτρινόμαυροι” άρχισαν  να παρουσιάζουν κάτι καλύτερο μεσοεπιθετικά, με τον Ντουρμισάι να έχει θετική παρουσία και να παίρνει πολλές μπάλες, έχοντας μία καλή στιγμή στο 27′. Φάση στην οποία υποδέχθηκε την μπάλα νστην μικρή περιοχή από πάσα του Κόρχουτ, δεν την βρήκε όμως τόσο γεμάτα στην τελική του προσπάθεια. Η προσπάθεια του Σάσα τρία λεπτά νωρίτερα και ένα καλό σουτ του Λάρσον στο 39′ συνθέτουν το… κάδρο των καλών στιγμών του ΑΡΗ στο πρώτο μέρος. 

Αναγκαστική αλλαγή ο Γκάμα, γκολ μεν οφσάιντ δε ο Παναιτωλικός

Στο 42′ ο ΑΡΗΣ έχασε τον Γκάμα, με τον Πορτογάλο να αισθάνεται ενοχλήσεις και να αφήνει την θέση του στον Ντιγκινί. Στις καθυστερήσεις που ακολούθησαν ο Παναιτωλικός βρληκε δίχτυα με την κοντινή προβολή του Ντάουντα, το οποίο όμως ακυρώθηκε ααφού ο Ταχρά -έκανε την πάσα- ήταν σε θέση οφσάιντ. 

Γκολ… δώρο Νο1

Ο ΑΡΗΣ ναι μεν μπήκε με περισσότερη ένταση στο δεύτερο μέρος, αλλά του… κόπηκε απότομα στο 58′. Ο Μπα απομάκρυνε άσχημα, μετά από κόρνερ, με τον Ρόσα να μαζεύει μέσα στην περιοχή και με αριστερό σουτ να δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους. 

Η καλή στιγμή του Βέλεθ και το γκολ… δώρο Νο2

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 61′ ο ΑΡΗΣ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Βέλεθ πέρασε ελίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κνετ. 

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Ένινγκ συνέχιζε να μην πείθει. Χωρίς νεύρο και καμία αντίδρασημ είδε τον Παναιτωλικό να σκοράρει πάλι με τον Ρόσα στο 73′, αυτήν την φορά από λάθος του Τόνσο. 

Μέχρι το φινάλε η κεφαλιά του αμαρκάριστου Ντιγκινί στο 86′ -μπλόκαρε ο Κνετ- ήταν ό,τι καλύτερο παρουσίασε ο ΑΡΗΣ, αφού οι αλλαγές τον Τόνσο και Μαρτίνες ναι μεν φρέσκαραν κάπως την εικόνα του αλλά δεν συνέβαλαν στο να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ράινχαρτ Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής), Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών)
4ος: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 47′ Γιοβάνοβιτς/47′ Δεληζήσης, 90΄+5’΄Τόνσο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 58′, 73′ Ρόσα/-

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Γιοβάνοβιτς, Ταχάρ, Ρόσα, Ντάλσιο, Άλβαρες (81′ Μαλής), Κέβιν, Ντάουντα, Τζανακάκης (63′ Μουνιέ), Λιάβας (88′ Μαρσιάλ), Σιέστεντ

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σόουζα, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (83′ Μαρτίνες), Σάσα, Μπα (65′ Τόνσο), Φετφατζίδης, Γκάμα (42′ Ντιγκινί), Λάρσον, Ντουρμισάι

Προτεινόμενα Άρθρα