Από Γενάρη… καλοκαίρι, και οι δύσκολες ανανεώσεις

από Αντώνης Γκάτζιος

Το μεταγραφικό μπαν από τη ΦΙΦΑ σε συνδυασμό με την απουσία αξιόλογων περιπτώσεων από την ελληνική αγορά, αναγκάζουν τον ΑΡΗ να μεταθέσει την ενίσχυσή του για το καλοκαίρι. Για την ακρίβεια να αρχίσει να ετοιμάζεται από τώρα, σκανάροντας την αγορά ώστε να είναι έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα.

Ως τότε άλλωστε θα γνωρίζει και την πορεία των συζητήσεων που έχουν ξεκινήσει με τους 3-4 παίκτες του βασικού κορμού, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και υπάρχει η πρόθεση να ανανεωθούν με στόχο η ομάδα να διατηρήσει μια ραχοκοκαλιά και να μην χρειαστεί να χτίσει ένα καινούργιο ρόστερ από το μηδέν.

Σε πρώτη προτεραιότητα η ανανέωση με τον στυλοβάτη της άμυνας τον Φραν Βέλεθ. Υπόθεση που παραμένει δύσκολη αφού ο Ισπανός, έχει πλέον προτάσεις κι από άλλες ομάδες και δεν δείχνει να βιάζεται να αποφασίσει, εξέλιξη που ενδέχεται να μην αποδειχθεί καλός σύμμαχος για την παραμονή του 28χρονου αμυντικού στο Βικελίδης. Στις προθέσεις των ανθρώπων του Άρη είναι να παραμείνουν και οι Κόρχουτ, Κουέστα, Ματίγια.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι τους επόμενους μήνες να λυθεί οριστικά και αμετάκλητα το απαγορευτικό από τη ΦΙΦΑ, θέμα το οποίο χειρίζεται ο Άρης με το εξειδικευμένο νομικό του επιτελείο σε συνεργασία με την ΕΠΟ που άργησε να αντιληφθεί το μέγεθος του πρωταθλήματος όταν… έσκασε τον Οκτώβριο και οφείλει τώρα να λειτουργήσει, όπως λειτούργησε κάποτε η ομοσπονδία όταν αντιμετώπιζε ανάλογο πρόβλημα ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Προτεινόμενα Άρθρα