Σκάνδαλο με Ατρόμητο, τιμώρησαν μόνο τον Πανιώνιο

από AllAboutARIS

Μετέτρεψαν το κατηγορητήριο για τον Ατρόμητο που την… γλίτωσε μόνο με πρόστιμο την ίδια ώρα που ο Πανιώνιος τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Η Πειθαρχική της Λίγκας ανακοίνωσε τιμωρία δύο αγωνιστικών για την ομάδα του Πανιωνίου μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη με οπαδούς του Ατρόμητου στο περιθώριο της μεταξύ τους αναμέτρησης.

Το κατηγορητήριο ήταν βαρύ και για τις δύο ομάδες και περιελάμβανε ρίψη μολότοφ από τους οπαδούς του γηπεδούχου προς αυτούς της αντίπαλης ομάδας και ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδας ευθείας βολής από τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο όπως αποδείχθηκε αυτό άλλαξε για την πλευρά του Ατρομήτου που τιμωρήθηκε μόνο με πρόστιμο ενώ ο Πανιώνιος θα κληθεί να κλείσει το γήπεδό του για 2 αγωνιστικές.

Αναλυτικά:

Α/ ΠΑΕ Ατρόμητος ΑΘ.: Απαλλάσσει την εγκαλουμένη από τη β’ πράξη, ήτοι την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 4 περ. β’ του Π.Κ. της ΕΠΟ (τα επεισόδια δεν δημιουργήθηκαν από τους οπαδούς της εγκαλουμένης).
Δέχεται, κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας, ότι η εγκαλουμένη τέλεσε την πράξη του άρθρου 15 παρ. 3 περ. α’ του Π.Κ. της ΕΠΟ. Συνολική χρηματική ποινή, ποσού τριάντα τριών χιλιάδων (33.000,00) ευρώ.

Β/ ΠΑΕ Πανιώνιος: Συνολική χρηματική ποινή, ποσού πενήντα έξι χιλιάδων πεντακοσίων (56.500,00) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές.

Προτεινόμενα Άρθρα