Προϊστορία και μικρά-μικρά (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ είναι το απόλυτο φαβορί στην σημερινή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Όχι μόνο λόγω διαφοράς ποιότητας αλλά βάσει και της προϊστορίας.

Οι αριθμοί των “κιτρινόμαυρων” με τους “κυανέρυθρους”, συνθέτουν μία από τις καλύτερες προϊστορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μιλάμε για ένα σύνολο 54 αγώνων, με 37 νίκες για τους γηπεδούχους και μόλις δύο για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Παράλληλα υπάρχουν και 15 ματς τα οποία έληξαν ισόπαλα

– Ο ΑΡΗΣ έχει “τρέξει” κόντρα στον Πανιώνιο ένας εκπληκτικό αήττητο σερί 50 χρόνων στην Θεσσαλονίκη. Ένα σερί που ξεκίνησε τ 1961 και σταμάτησε το 2011 με το 0-2 των Νεοσμυρνιωτών χάρη σε ισάριθμα γκολ του Μήτρογλου. 

Μικρά-μικρά

Η τελευταία νίκη επί του Πανιωνίου ήρθε την σεζόν 2013-14 με 1-0, χάρη σε τέρμα του Νταβίντ Αγκάνθο.

Η πιο ευρεία εντός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου σημειώθηκε την σεζόν 1999-00 και είχε πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κολτσίδα. Ο πρώην γενικός αρχηγός της ομάδας είχε σκοράρει δις στο εμφατικό 5-1 εκείνης της σεζόν, με τους Γκλούστσεβιτς, Αντριόλι και Αγαθοκλέους να βρίσκουν επίσης δίχτυα για τους γηπεδούχους. 

Σήμερα θα είναι η έννατη φορά που οι δύο ομάδες θα παίξουν στην Θεσσαλονίκη για τον μήνα Φεβρουάριο. Έξι νίκες και δύο ισοπαλίες είναι ο απολογισμός για τον ΑΡΗ.

Σήμερα θα είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Ο Νίκος Αγγελούδης είναι ο τελευταίος Έλληνας σκόρερ κόντρα στον Πανιώνιο, βρίσκοντας δίχτυα στο 2-1 της σεζόν 2012-13. 

Μόλις πέντε είναι τα ματς στα οποία ο ΑΡΗΣ δεν έχει βρει δίχτυα κόντρα στον Πανιώνιο εντός έδρας

Το 1-0 είναι το πιο συχνό σκορ στα παιχνίδια των δύο ομάδων στην Θεσσαλονίκη, αφού έχει σημειωθεί 12 φορές. Ακολουθεί το 1-1 το οποίο ήρθε σε οκτώ ματς

Προτεινόμενα Άρθρα