“Άχαστος” και στην στατιστική ο Ρόουζ!

από AllAboutARIS

Έχει… καταπιεί τα περισσότερα χιλιόμετρα, είναι καταλύτης στις επεμβάσεις του.

Ένα αμυντικό πολυεργαλείο, Ο λόγος φυσικά για τον Λίντσεϊ Ρόουζ που εχθές αγωνιζόμενος ως αριστερό μπακ εν απουσία του Μιχάι Κόρχουτ κατέγραψε χρόνο συμμετοχής και στις 4 θέσεις της άμυνας. Και ήταν εξαιρετικός, ξεδιπλώνοντας μάλιστα σε πολλά σημεία του αγώνα τις επιθετικές του αρετές παρά το γεγονός πως δεν βοηθούσε η θέση σε αυτό.

Πως μεταφράζονται όμως οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Γάλλου στην γλώσσα των αριθμών;

Ο Ρόουζ σε όποιον στατιστικό τομέα της ομάδας και αν κοιτάξεις θα έχει περίοπτη θέση. Ένας All Around player που θα κάνει τα πάντα για να καλύψει την αδυναμία σου όταν αυτή παρουσιαστεί.

Στατιστικά κατέχει δύο πρωτιές και άλλες πολλές… κατακτήσεις. Είναι 1ος σε χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν, έχοντας χάσει μόλις 1 παιχνίδι και αποτελεί τον “σωτήρα” της ομάδας στα δύσκολα με τις 40 επεμβάσεις που έχει στο ενεργητικό του.

Από εκεί και πέρα σκοράρει κιόλας έχοντας 3 τέρματα που θα γινόντουσαν 4 αν δεν ακυρωνόταν το χθεσινό ενώ προσφέρει και στις ασίστ δίνοντας 2 γκολ στους συμπαίκτες του, με πρόσφατη ανάμνηση την πάσα στον χώρο για τον Φετφατζίδη που έγραψε το 2-0 στο χθεσινό ματς.

Έχει όμως και άλλα. Ο Ρόουζ βρίσκεται μόνο πίσω από τον Βέλεθ στις κεφαλιές ενώ 2ος είναι και στα κλεψίματα, χάνοντας την… πρωτιά από το “πολυεργαλείο” του κέντρου Λούκας Σάσα. Σε καλή θέση και στις πάσες έχοντας 73 που αποτελεί την 7η καλύτερη επίδοση στην ομάδα ενώ ο τίτλος του “πολυεργαλείου” αντιπροσωπεύεται έντονα από το γεγονός πως η θέση του αμυντικού δεν τον επηρεάζει στην προσφορά του στο δημιουργικό κομμάτι αφού βρίσκεται 6ος σε τελικές προσπάθειες με 20.

Προτεινόμενα Άρθρα