Τα… μηνύματα του πάγκου

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ικανοποίηση της τεχνικής ηγεσίας για την εικόνα των παικτών που έρχονται από τον πάγκο στα τελευταία παιχνίδια.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μίχαελ Ένινγκ έχει ξεχάσει ποιά ήταν η τελευταία που φορά που παρέταξε την ομάδα του πλήρη σε αγώνα. 

Τιμωρίες και τραυματισμοί έχουν εξελιχθεί σε μόνιμο “πονοκέφαλο” για τον Γερμανό τεχνικό, με αποτέλεσμα να γυρίζει το κεφάλι του στον πάγκο και στις εναλλακτικές που διαθέτει. Εναλλακτικές οι οποίες στα τελευταία ματς και κυρίως αυτό κόντρα στον Πανιώνιο, αρχίζουν να στέλνουν ενθαρρυντικά μηνύματα. 

Την ώρα που ο ΑΡΗΣ βρίσκεται ακόμα στον απόηχο ενός… σχεδόν άδειου μεταγραφικού Γενάρη και και προσπαθεί να λύσει το θέμα του ban, παράλληλα βλέπει συγκεκριμένους παίκτες να παρουσιάζουν μία διαφορετική εικόνα. Κάτι που έχει ανάγκη, από την στιγμή που κανένας δεν περισσεύει πλέον μέχρι το φινάλε της σεζόν.

ΝΙΚΟΛΑ ΝΤΙΓΚΙΝΙ

Ο Γάλλος έγινε αντικείμενο συζήτησης λόγω της απουσίας του από τα βασικά πλάνα του Ένινγκ το τελευταίο διάστημα. Το φυσιολογικό ντεφορμάρισμά του -κάποια στιγμή θα ερχόταν- σε συνδυασμό με τις… σειρήνες από τοεξωυερικό, επηρέασαν τον 32χρονο μεσοεπιθετικό. Πνευματικά και κατ’ επέκταση αγωνιστικά. 

Στον Ολυμπιακό δεν έθελξε αλλά πέτυχε ένα γκολ το οποίο αποδείχθηκε… ένεση ψυχολογίας, με σταδιακά ανοδική απόδοση και με αποκορύφωμα την παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα με τον Πανιώνιο. Ματς στο οποίο αγωνίστηκε στον άξονα, εκεί όπου δηλαδή αποδίδει πολύ καλύτερα απ’ ότι στα άκρα όπου τον χρησιμοποιούσε ο Ένινγκ μέχρι πρότινος. 

ΝΤΑΝΙΕΛ ΣΟΥΝΤΓΚΡΕΝ

Ο Σουηδός ήταν σημείο αναφοράς του αγώνα με τον Πανιώνιο. Δεν ήταν απλά η παρουσία του στην ενδεκάδα αλλά η επάνοδός του στην αγωνιστική δράση έπειτα από 1,5 μήνα και την εκτός έδρας ήττα στον ΟΦΗ. Ο αντίπαλος ναι μεν δεν ήταν υψηλού επιπέδου, αλλά ο Σκανδιναβός πραγματοποίησε μία αρκετά θετική απάντηση. Ένας παίκτης βέβαια με αρκετά υψηλό συμβόλαιο το οποίο δημιουργεί περισσότερες απαιτήσεις, όμως δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μία εναλλακτική εμπιστοσύνης για τον Λίντσεϊ Ρόουζ. 

ΟΥΓΚΟ ΣΟΟΥΖΑ

Η αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό ήταν το πρώτο ματς του Πορτογάλου ως βασικός έπειτα από περίπου εννέα μήνες. Μία εμφάνιση με θετικό πρόσημο, για να ακολουθήσει ακόμη μία ως βασικός κόντρα στον Πανιώνιο. Υστέρησε λίγο σε κάποιες φάσεις όσον αφορά το κομμάτι της ταχύτητας, αλλά κατά τα άλλα έδειξε θετικά στοιχεία ως εναλλακτική πίσω από τους Βέλεθ και Δεληζήση. Συν φυσικά ότι αποτελεί ενεργή επιλογή και για το δεξί άκρο της άμυνας.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Δύο ενθαρρυντικές εμφανίσεις από τον Αργεντίνο στα ματς Κυπέλλου κόντρα στην Ξάνθη. Θετικός κόντρα και στον Ολυμπιακό, όπως επίσης και στο ματς με τον Πανιώνιο. Μάλιστα έχει καταγράψει και δύο γκολ το τελευταίο διάστημα, με το ένα -αυτό στην Ξάνθη- να ακυρώνεται λανθασμένα ως οφσάιντ. 

Ο 23χρονος winger αποτελεί ένα στοίχημα για τους ανθρώπους της ομάδας, με δεδομένο ότι έχει τριετές συμβόλαιο και δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα για την απόκτησή του. Το ζήτημα στην περίπτωσή του -όπως και με όλους- είναι να βρει την σταθερότητα που του λείπει

ΝΙΚΟ ΜΑΡΤΙΝΕΣ

Στα τελευταία ματς ο Αργεντινός αρχίζει να θυμίζει τον περισνό του εαυτό. Δηλαδή τον παίκτη ο οποίος ερχόταν από τον πάγκο και έδινε στην ομάδα την απαραίτητη… φρεσκάδα μεσοεπιθετικά. Κόντρα στον Πανιώνιο κράτησε την επιθετικότητα του ΑΡΗ σε υψηλά επίπεδα, έχοντας και ένα δοκάρι σε φάση που ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ. Πάντως δείχνει ξανά ορεξάτος. 

Στην λίστα αυτή θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν επίσης οι Φιορίν Ντουρμισάι και Μάρτιν Τόνσο. Θα ήταν όμως άδικο αφού ο πρώτος ακόμα βρίσκεται σε φάση προσαρμογής -ταλαιπωρήθηκε και με το θέμα του δελτίου του- ενώ ο δεύτερος επανήλθε προσφάτως από τραυματισμό. 

Οι υπόλοιποι δεν έγιναν ξαφνικά… παικταράδες. Και για κάποιους είναι πιθανό να μην αλλάξει η γνώμη των ανθρώπων της ομάδας εν όψει καλοκαίριου. Από την στιγμή όμως που ο Ιανουάριος εξελίχθηκε με τον γνωστό τρόπο, όλοι τους είναι απαραίτητοι. Απλά πρέπει να αντιληφθούν την ευκαιρία που έχουν μπροστά τους και να δώσουν συνέχεια στα θετικά μηνύματα που στέλνουν τις τελευταίες αγωνιστικές.

Προτεινόμενα Άρθρα