Μοιρασιά και τώρα… πρόκριση!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Βέλεθ το γκολ του ΑΡΗ – Σε μέτρια μέρα αρκετοί παίκτες, κυρίως μεσοεπιθετικά

Ο ΑΡΗΣ δεν κέρδισε στην Τρίπολη. Από την άλλη όμως δεν έχασε κιόλας, παίρνοντας έναν βαθμό που τον βοηθάει να διατηρήσει το προβάδισμά του για την κατάληψη της 5ης θέσης και την μαθηματική εξασφάλιση της 6άδας. 

Θεσσαλονικείς και Αρκάδες αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 1-1, με τον Βέλεθ στο 13′ να ανοίγει το σκορ και τον Μαρκ Φερνάντεθ στο 26′ να διαμορφώνει από νωρίς το τελικό αποτέλεσμα.

Η μεγάλη ευκαιρία για κάποια ομάδα έλειψε στην συνέχεια του ματς, έχοντας περισσότερο τις προϋποθέσεις παρά την κλασσική τελική προσπάθεια. 

Ο ΑΡΗΣ πλέον επικεντρώνεται στον επαναληπτικό της Πέμπτης (13/02) με τον Ατρόμητο και την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Το παιχνίδι πέραν όλων των άλλων σημαδεύτηκε και από την ανοχή του Τσαμούρη σε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα των γηπεδούχων, με βασικούς… πρωταγωνιστές τους Μπαράλες και Ιγκλέσιας. 

ΑΡΗΣ: Δεν άλλαξε τίποτα ο Ένινγκ (4-4-2)

Το ενδεχόμενο καμίας αλλαγής από τον Γερμανό, είχε ίδιες πιθανότητες με το ροτέισον σε κάποιες θέσεις. Και εν τέλει επιβεβαιώθηκε αφού ο 54χρονος τεχνικός παρέταξε ακριβώς την ίδια ενδεκάδα των δύο τελευταίων αγώνων.

Κουέστα στο τέρμα. Ρόουζ και Κόρχουτ στα άκρα της άμυνας, με τους Βέλεθ-Δεληζήση στα στόπερ. Ο Σάσα με τον Ματίγια στα χαφ. Φετφατζίδης-Γκάμα στα εξτρέμ και ο Λάρσον με τον Ντικιγνί στην κορυφή της επίθεσης. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ένα νέο πρόσωπο για τον Ράσταβατς (4-2-3-1)

Ο Σέρβος διατήρησε το αποτελεσματικό σχήμα των τελευταίων αγωνιστικών, πλην μίας αλλαγής. Ο Κρέσπι ξεκίνησε αντί του Ριέρα ο οποίος έμεινε στον πάγκο. Παπαδόπουλος στο τέρμα, με τους Σουάρεθ-Παλασίδη στο κέντρο της άμυνας και τους Κώτσιρα-Τασουλή στα άκρα. Ινγκλέσιας-Μουνάφο ήταν το δίδυμο των χαφ. Ντέλετιτς και Μαρκ Φερνάντεθ ήταν στα άκρα της επίθεσης και ο Κρέσπι πίσω από τον προωθημένο Μπαράλες. 

Έπιασε το… 13άρι με Βέλεθ

Το “13” θεωρείται άτυχο αλλά στον ΑΡΗ… μια χαρά “έκατσε”. Οι “κιτρινόμαυροι” πήρα κεφάλι στο σκορ στο 13ο λεπτό με την κοντινή κεφαλιά του Βέλεθ, μετά το κόρνερ του Φετφατζίδη και το γύρισμα του Ρόουζ στο πρώτο δοκάρι. 

Το γκολ αυτό ανέβασε ακόμα περισσότερο τον ήδη θετικό ΑΡΗ των πρώην λεπτών. Νωρίτερα στο 4′ το σουτ του Ματίγια πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 20′ ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε το σουτ του Κόρχουτ έξω από την περιοχή.

Της… κόντρας και 1-1 κόντρα στην ροή ο Αστέρας

Δυστυχώς το προβάδισμα του ΑΡΗ δεν κράτησε για πολύ. Ναι μεν ήλεγχε το ματς και δεν ένιωσε απειλή από τους γηπεδούχους, ωστόσο αυτοί κατάφεραν να βρουν το γκολ κόντρα στην ροή του ματς και με λίγη δόση τύχης. Ένα σουτ του Ιγκλέσιας κόντραρε δύο φορές και κατέληξε στα πόδια του Μαρκ Φερνάντεθ, για να ισοφαρίσει με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή στο 26ο λεπτό. 

Μέχρι την ανάπαυλα ο ΑΡΗΣ είχε τις προϋποθέσεις και τους χώρους για να σκοράρει ακόμη ένα γκολ. Είτε υστερούσε, όμως, στην τελική πάσα είτε στην τελική προσπάθεια. 

Ανοικτό προς οποιαδήποτε πλευρά το ματς αλλά… 

Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος χωρίς την μεγάλη στιγμή, με τον ΑΡΗ να ισορροπεί γρήγορα και το παιχνίδι να είναι ιδιαίτερα ανοικτό. 

Η ομάδα του Ένινγκ συνέχισε να έχει χώρους και να ψάχνει το γκολ, φτάνοντας κοντά αλλά όχι ουσιαστικά σε αυτό. Στο 57′ ο Ντιγκινί για λίγο δεν βρήκε εξ επαφής την παράλληλη του Λάρσον. Τρία λεπτά αργότερα ο Σάσα με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φετφατζίδης δοκίμασε να απειλήσει αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου.

Η μοναδική φάση στην οποία φάνηκαν οι γηπεδούχοι ήταν στο 67′ χάρη στον… Κουέστα. Ο Ισπανός άνοιξε πολύ την μπάλα και ο Ντέλετις προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί αλλά ο Ισπανός το… έσωσε τελευταία στιγμή με την προβολή του στην μπάλα. Ενα λεπτό αργότερα ο ΑΡΗΣ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Πασαλίδη αλλά κρίθηκε ότι δεν υπάρχει παράβαση.

Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις πέραν των… καθυστερημένων αλλαγών του Ένινγκ, οι οποίοες δεν βοήθησαν στο να αλλάξει κάτι και έτσι το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Κωνσταντίνος Κωνστάντιος (Εύβοιας), Σπυρίδων Βασιλόπουλος (Έβρου)
4ος: Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτ/νίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40′ Μαρκ Φερνάντεθ, 64′ Μπαράλες, 80′ Ιγκλέσιας/65′ Λάρσον, 71′ Γκάμα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 26′ Μαρκ Φερνάντεθ/13′ Βέλεθ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (64′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Ντέλετιτς, Κρέσπι (78′ Αντριάν Ριέρα), Μαρκ Φερνάντεθ (90’+2′ Βαλιέντε), Μπαράλες

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα, Φετφατζίδης, Γκάμα (89΄Τόνσο), Ντιγκινί (69′ Ντουρμισάι), Λάρσον (90’+1′ Σόουζα)

Προτεινόμενα Άρθρα