Κύπρος: Οι μαρτυρίες για τον διαιτητή και τα 10.000 ευρώ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τον αγώνα Οθέλλου-Αγίας Νάπας, οι δυο ύποπτοι, Δημήτρης Μασιάς και Ανδρέας Κωνσταντίνου, ακούστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, με βάση τις μαρτυρίες που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ 3 με 8 Φεβρουαρίου. Μετά τη λήξη του αγώνα, η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία από πρόσωπο ότι δέχθηκε τηλεφωνήματα από τον Δημήτρη Μασιά, ο οποίος του πρόσφερε 10 χιλιάδες ευρώ για να χαρίσει το παιχνίδι στην Αγία Νάπα. Μάλιστα η απάντηση του μάρτυρα προς τον Μασιά, ήταν “|ας κερδίσει ο καλύτερος”|. 
 
“Ο Δημήτρης Μασιάς του απάντησε πως εάν δεν συμφωνήσουν θα πιάσει τον διαιτητή. Μάλιστα ζήτησε από παίκτη του Οθέλλου, του οποίου είναι ο μάνατζερ, να τον βοηθήσει. Το πρόσωπο απάντησε πως δεν τον ενδιαφέρει η προσφορά”, ειπώθηκε. 

Εν συνεχεία ο ανακριτής της υπόθεσης, ανέφερε ότι στις 8 Φεβρουαρίου, στις 2:30 το μεσημέρι, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ένα πρόσωπο παραπονέθηκε στον Δημήτρη Μασιά ότι ενοχλεί παίκτες της αντίπαλης ομάδας. Ο Δημήτρης Μασιάς απάντησε πως μίλησε μόνο με τον διαιτητή. Παίκτης του Οθέλλου παραπονέθηκε στον διαιτητή του αγώνα, Αντρέα Κωνσταντίνου, για τις αποφάσεις του και αυτός του απάντησε ότι “|πρέπει να τελειώνουν επειδή δεν θα έκανε ξανά παιχνίδι δεύτερης κατηγορίας”|.
 
Μάλιστα ο ανακριτής της υπόθεσης έκανε αναφορά στις πολλές κόκκινες κάρτες, ενώ ανέφερε πως ο διαιτητής αρνήθηκε ιατρική βοήθεια σε παίκτη που αιμορραγούσε. Παίκτες ανώνυμα χρησιμοποίησαν το κόκκινο κουμπί και κατήγγειλαν χειραγώγηση. Όταν συνέλαβαν τους δύο ύποπτους και οι δύο απάντησαν “|δεν θα πούμε τίποτα”|. 
 
Αναμένονται άλλες 70 καταθέσεις, ενώ θα γίνουν έρευνες σε συγκεκριμένο μέρος όπου συχνάζουν πολλά άτομα. 
 
*Τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι με βάση τα όσα ειπώθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου.

Πηγή: omada.reporter.com.cy

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X