Η Μάντσεστερ Σίτι απειλεί την UEFA

από Αντώνης Γκάτζιος

To Financial Fair Play δημιούργησε ένα νέο περιβάλλον στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφού οι ομάδες έπρεπε να προσαρμοστούν σε άλλα οικονομικά δεδομένα.

Η UEFA εφαρμόζει με αυστηρότητα το κανονιστικό πλαίσιο και επιβάλλει αυστηρές ποινές όταν παραβιάζεται. Όπως συνέβη με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τιμωρήθηκε τριετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ωστόσο, δεν δέχονται όλοι αδιαμαρτύρητα τις ποινές. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει πολύμηνη προστριβή με την UEFA για το Financial Fair Play και έχει απειλήσει με αγωγές και μηνύσεις για την καταβολή αποζημίωσης. Πρόσφατα, απέστειλε επιστολή στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία και υποστήριξε ότι έχει διαφεύγοντα έσοδα λόγω της νομικής διαμάχης για το Financial Fair Play.

Η διοίκηση της Σίτι έχει εστιάσει τις κατηγορίες της στον επικεφαλής επιθεωρητή του FFP, τον Βέλγο Υβ Λετέρμ, στον οποίο καταλογίζει «αρνητική συμπεριφορά και προκατάληψη κατά την έρευνα».  Σε μία τελευταία εξέλιξη, ο πρόεδρος των «σίτιζενς» κατέστησε σαφές στο Financial Control Body, το σώμα που ελέγχει το FFP, ότι δεν θα αποδεχτεί την επιβολή απαγόρευσης συμμετοχής στο Champions League.

Πάντως, η προσφυγή της Μάντσεστερ Σίτι στο CAS απορρίφθηκε τον προηγούμενο Νοέμβριο. Άρα, τα ένδικα μέσα που απειλεί να χρησιμοποιήσει η απερχόμενη πρωταθλήτρια Αγγλίας, αφορούν την αγγλική Δικαιοσύνη και τότε θα ανοίξει ο… Ασκός του Αιόλου για άλλα μονοπάτια.

Πηγή: to10.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X