"Κλειδί το γκολ για να ελέγξουμε το ματς"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τι είπε ο Γερμανός για τη νίκη του ΑΡΗ, τον Ιντέγε και τη συνέχεια της ομάδας.

Το προφανές ήταν αυτό που ανέδειξε ο Μίχαελ Ένινγκ ως “κλειδί” για την νίκη επι΄του Ατρομήτου και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Το τέρμα του Λάρσον άλλαξε το ματς σύμφωνα με τον Γερμανό τεχνικό, ο οποίος μίλησε τόσο για την επσιτροφή του Ιντέγε όσο και για το επερχόμενο ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά: 

Για τον αγώνα: “Ολοι οι φίλοι του ΑΡΗ έχουν πολλούς λόγους να είναι χαρούμενοι. Η ομάδα, τους ενθουσίασε. Κερδίσαμε χωρίς να δεχθούμε γκολ. Μπήκαμε με θάρρος, χάσαμε ευκαιρίες και πετύχαμε το γκολ. Ηταν το κλειδί για να ελέγξουμε το ματς και κοιτάμε μπροστά”. 

Για την χρησιμοποίηση του Ιντέγε: “Ας κρατήσουμε ότι η επιστροφή του βοηθάει πολύ την ομάδα. Ηταν σημαντικό ότι σκόραρε και ο Λάρσον. Νιώθουμε καλά επειδή δείξαμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά”.

Για το δίλημμα μεταξύ σοβαρής άμυνας και αποτελεσματικής επίθεσης:Το ένα δεν λειτουργεί χωρίς το άλλο. Έχουμε μία ομάδα που δουλεύει καλά από τα μετόπισθεν. Δεν αφήνει τον αντίπαλο να δημιουργήσει πολλές φάσεις. Παράλληλα δημιουργούμε εμείς μπροστά και σκοράρουμε συχνά”.

Για την δίψα του κόσμου όσον αφορά την φετινή πορεία στο Κύπελλο: “Από την αρχή υπήρχε μία κοινή επιθυμία ανάμεσα σε ομάδα και κόσμο. Στην πορεία είδαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και προσπαθούμε για αυτόν τον στόχο. Να πάμε στον τελικό και να σηκώσουμε το Κύπελλο. Σήμερα το ματς δεν ήταν εύκολο αλλά η ομάδα ήταν εξαιρετική τακτικά. Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να δημιουργήσει κάποια καθαρή ευκαιρία”.

Για την συμμετοχή των Ματίγια- Ρόουζ και το ντέρμπι με την ΑΕΚ: “Δεν ήταν μόνο ο Λίντσεϊ ή ο Χαβιέ. Η μισή ομάδα είχε κάποια μικροπροβλήματα. Είπαμε όμως ότι θα τα δώσουμε όλα. Αυτό δείχνει το ομαδικό πνεύμα της ομάδας. Το ματς με την ΑΕΚ είναι κοντά χρονικά, αλλά μακριά ακόμα στις σκέψεις μας. Ενδεχομένως να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Αυτό που θέλαμε σήμερα ήταν η πρόκριση. Και αυτό κρατάμε”.

Για την σύγκριση των δύο αγώνων με τον Ατρόμητο: “Το θέλαμε περισσότερο σήμερα. Ήρθαμε με ένα 0-0 που δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Σήμερα δεν επιτρεπόταν κανένα λάθος. Αυτό βοήθησε να μπούμε πιο συγκεντρωμένα. Στο πρώτο ματς δεν είχαμε και τύχη με το χαμένο πέναλτι. Ο Ατρόμητος ήταν διαβασμένος στο πρώτο ματς αλλά σήμερα έπαιζε με πίεση. Ένα στοιχείο το οποίο τον επηρέασε και ευνόησε εμάς”. 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X