Κέρδισε την ΑΕΚ από το ημίχρονο και "κλείδωσε" την τετράδα η Κ19

από Γιώργος Γκάτος

Συνεχίζει την πολύ καλή πορεία της η ομάδα του Κώστα Καζάνα, που πλέον κοιτάζει ακόμα πιο ψηλά.

Ο ΑΡΗΣ πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά με τον Σπαρτιάτη, που τελείωσε πολύ όμορφα την πρώτη φάση της αναμέτρησης και άνοιξε το σκορ στο 3′.

Χωρίς να γίνουν φάσεις, ο ΑΡΗΣ εκμεταλλεύτηκε μια λάθος πάσα στην άμυνα της ΑΕΚ, με τον Βαβλιάκη να “εκτελεί” τον Θεοχάρη με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και να κάνει το 2-0 στο 14′.

Στο 36′, ο ΑΡΗΣ σημείωσε και τρίτο γκολ στο παιχνίδι, όταν ο Μπακούτσης έγινε κάτοχος της μπάλας εντός της μεγάλης περιοχής και εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της Ένωσης. Ο χαφ των “Κιτρινόμαυρων” πάτησε την μπάλα και δοκίμασε ένα γυριστό συρτό σουτ, το οποίο κατέληξε στην εστία του Θεοχάρη.

Στο 40′, η ΑΕΚ είχε την πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν σε πρώτο χρόνο το σουτ του Κωσίδη βρήκε στο κάθετο δοκάρι του Τσιλιγγίρη και στην συνέχεια το ριμπάουντ του Ρουκουνάκη βρήκε στα σώματα των αμυντικών.

Λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50′, ο Κοσίδης νίκησε τον Τσιλιγγίρη από πλάγια θέση και μείωσε σε 3-1, με την ΑΕΚ να αναπτύσεται με πιο επιθετικό σχηματισμό.

Ο ρυθμός ανέβηκε μετά την μείωση του σκορ, με τον ΑΡΗ στο 64′ να ισοφαρίζει… στα δοκάρια την ΑΕΚ. Ο Χατζηπιρπιρίδης δοκίμασε ένα μακρινό συρτό σουτ που βρήκε στο κάθετο δοκάρι του Θεοχάρη, με την άμυνα να διώχνει σε κόρνερ. Ο ΑΡΗΣ στην συνέχεια έλεγξε τον ρυθμό ως το τέλος, ενώ έφτασε κοντά σε τέταρτο γκολ με ένα γυριστό σουτ του Πάγκου στο 86′ και με μια ατομική ενέργεια του Χατζηπιρπιρίδη στο 92′.

Οι “Κιτρινόμαυροι” με αυτό το αποτέλεσμα κλείδωσαν την την παρουσία τους στην τετράδα του πρωταθλήματος, αφήνοντας την πέμπτη ΑΕΚ στο -9. Ο επόμενος στόχος του Κώστα Καζάνα είναι η τρίτη θέση, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς μπροστά.

ΑΡΗΣ (Καζάνας): Τσιλιγγίρης, Κατσουλίδης, Βασιλόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Σενγκέρκης, Κριμιτζάς, Μαρμαρίδης (Πάγκος 64′), Μπακούτσης (Μέρο 83′), Βαβλιάκης (Πάππας 64′), Χατζηπιρπιρίδης, Σπαρτιάτης (Μπαλικτσής 84′)

ΑΕΚ (Καλοπήτας): Θεοχάρης, Κατσικάς, Σταμούλης, Κώτσιος, Λιόνης, Ποζατζίδης, Ρουκονάκης, Σαρδέλης, Δημητρίου, Μπότος (45′ Μαντζουρανάκης), Κοσίδης.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X