"Εμείς είμαστε το θαύμα για αυτά τα παιδιά!"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος για την αυριανή διαδικασία.

Η σημερινή Παγκόσμια Μέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, στάθηκε ως ευκαιρία ώστε ο ΑΡΗΣ για την κοινωνική δράση του ΑΡΗ στο πλαίσιο του ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Πριν το αυριανό ματς ο κόσμος θα μπορεί να επισκέπτεται το κολυμβητήριο του γηπέδου για να γίνει εθελοντής δότης του μυελού των οστών. Μία πρωτοβουλία της ΠΑΕ, σε συνεργασία με την “ΛΑΜΨΗ” και την οργάνωση “Be My Hero”.

Η πρόεδρος της, Κικύ Λεγάκη, φιλοξενήθηκε στον Libero 107,4 και εξήγησε την διαδικασία, καλώντας όλο τον κόσμο να δώσει χαμόγελο σε παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη. 

“Να ευχαριστήσω την ΛΑΜΨΗ για την συνεργασία. Αύριο στο γήπεδο, από τις 15:00 ως τις 19:00 θα ενημερώσουμε και θα εγγράψουμε νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών. Είναι το αίμα σας. Είναι το εργοστάσιο παραγωγής αίματος και βρίσκεται πίσω σας. Στις τσέπες του παντελονιού σας. Αυτό το εργοστάσιο παράγει κύτταρα αίματος κάθε μέρα. Σε άλλα παιδιά όμως παράγει καρκινικά. Πρέπει να γίνει αντικατάσταση του αίματος τους, όταν τα φάρμακα δεν έχουν αποτέλεσμα. Για να βρουν το αίμα θα πρέπει εμείς οι Έλληνες να αυξήσουμε την δεξαμενή των εθελοντών

Στην Ελλάδα είναι μικρό το νούμερο των εθελοντών. Πρέπει να αυξηθεί. Ήρθε η ώρα να ενημερωθούν όλοι ότι ο μυελός των οστών δεν έχει σχέση με τον νωτιαίο μυελό. Είναι το αίμα που κυκλοφορεί μέσα μας”, είπε αρχικά η κα. Λεγάκη, δίνοντας και τις απαραίτητες οδηγίες για την αυριανή διαδικασία.

“Η διαδικασία, για όσους έρθουν, είναι απλή. Συμπληρώνεις μία αίτηση και δίνεις δείγμα σάλιου με μια μπατονέτα. Πάνω στην μπατονέτα υπάρχει το dna, ο κωδικός αίματος, καταχωρείται μέσα στην δεξαμένη και όταν βρεθεί κάποιος που το αίμα του ταιριάζει με εκείνο ενός παιδιού που νοσεί από καρκίνο, τον καλούμε.

Αυτό το μήνυμα, μας ξεπερνάει. Οταν τα φάρμακα ή η χημειοθεραπείες δεν λειτουγρούν, εμείς είμαστε το θαύμα για αυτά τα παιδιά”.

Προτεινόμενα Άρθρα