Γυαλίζει το μάτι τους!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Χωρίς το… πρέπει αλλά με το… θέλω και το κίνητρο των βαθμών η ομάδα απέναντι στην Ένωση

Η πρόκριση είναι πρόκριση. Αλλά και το ντέρμπι είναι ντέρμπι για τον ΑΡΗ, ο οποίος υποδέχεται την ΑΕΚ στις 19:30 (AllAboutARIS LIVE, Libero 107,4, NS1) για την 24η αγωνιστική της Super League. 

Μόλις λίγα 24ωρα μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, η ομάδα του Ένινγκ καλείται να… αξιοποιήσει τον ενθουσιασμό της και να ανταποκριθεί σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων. Ένα ντέρμπι χωρίς το βάρος της νίκης αλλά με κίνητρο ώστε να “τελειώνει” οριστικά με την πεντάδα και παράλληλα να παραμείνει κοντά στην 4η θέση. Απέναντι σε έναν από τους πιθανούς αντίπαλους της ομάδας στα ημιτελικά του Κυπέλλου. 

Το άγχος και η πίεση είναι παράγοντες που… απουσιάζουν και για την ΑΕΚ. Η Ένωση έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την 3η θέση και θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και τις νίκες των ντέρμπι, μετά το 1-0 επί του Παναθηναϊκού. 

ΑΡΗΣ: Προτάσσει ενθουσιασμό, επιλογές και… έδρα! 

Τρεις ημέρες μετά το Περιστέρι και μόλις δύο μετά την επιστροφή του, ο ΑΡΗΣ καλείται να δώσει ακόμη ένα απαιτητικό ματς. Ένα ντέρμπι μάλιστα. Μία κατηγορία αγώνων στην οποία τα πηγαίνει αρκετά καλά φέτος. 

Η ομάδα καλείται ναι μεν να διαχειριστεί την δεδομένη κόπωση. Αυτή όμως ισορροπεί με τον ενθουσιασμό που υπάρχει μετά την πρόκριση, με τις επιλογές που έχει ο Ένινγκ αλλά και με το… καυτό -όπως αναμένεται- “Κλεάνθης Βικελίδης”¨.

Μάρτιν Τόνσο Νίκο Μαρτίνες και Φάμπιαν Έμαν επανήλθαν στην αποστολή, ενώ εκτός έμεινε ο Αμπού Μπα λόγω τραυματισμού. 

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΗ: Cuesta, Ehmann, Rose, Fran Velez, Hugo Souza, Larsson, Bruno Gama, Ideye, Diguiny, Matilla, Mancini, Lucas Sasha, Korhut, Martinez, Tonso, Sundgren, Durmishaj, Δεληζήσης, Φετφατζίδης.

ΑΕΚ: Οι δεδομένες απουσίες και η απουσία πίεσης

Η εβδομάδα κύλησε πιο ξεκούραστα για την ΑΕΚ, αφού δεν είχε υποχρεώσεις για το Κύπελλο ενώ ο Μάσιμο Καρέρα έδωσε και διήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές του. 

Ο Ιταλός δεν αντιμετώπισε προβλήματα της τελευταίας στιγμής, παρά μόνο τις δεδομένες απουσίες. Δηλαδή τον ανέτοιμο Ολιβέιρα, τον τραυματία Τσιγκρίνσκι και τους τιμωρημένους Σιμόες-Λόπες.

Οι υπόλοιποι ταξίδεψαν κανονικά στην Θεσσαλονίκη και μένει να φανεί ποιοί θα είναι οι δύο που θα μείνουν εκτός 18άδας. Για ένα ντέρμπι στο οποίο η Ένωση θα παρατατχθεί χωρίς άγχος -έχει εξασφαλίσει την 3η θέση- και με στόχο μία πειστική εμφάνιση σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΕΚ: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου, Βράνιες, Χουλτ, Σβάρνας, Παουλίνιο, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Αλμπάνης, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Σαμπανάτζοβιτς, Γιακουμάκης, Λιβάια, Αραούχο, Χριστόπουλος.

Η “ταυτότητα” του αγώνα

-24η αγωνιστική Super League

-ΑΡΗΣ-ΑΕΚ (19:00)

ΓΗΠΕΔΟ: “Κλεάνθης Βικελίδης”

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σταύρος Σίπκας (Σάμου), Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτ/νίας)
4ος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X