ΑΡΗΣ-ΑΕΚ: Η λίγκα παρουσιάζει το ντέρμπι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Την δική της οπτική για το ντέρμπι ΑΡΗΣ-ΑΕΚ δίνει η Super League κείμενό της, λίγες ώρες πριν την σέντρα στο παιχνίδι του Κλεάνθης Βικελίδης.

Αναλυτικά: 

“Μια ανάσα από την εξασφάλιση της παρουσίας του στην πρώτη εξάδα βρίσκεται ο Άρης, και μάλιστα μπορεί να το κάνει αν νικήσει την ΑΕΚ από αυτή την αγωνιστική.

Η φιλοξενούμενη βρίσκεται σε φόρμα και υπόσχεται να συμμετέχει σε ένα πολύ ενδιαφέρον και ανταγωνιστικό παιχνίδι.

Ο Άρης

Ο Φεβρουάριος είναι πάντα κρίσιμος ποδοσφαιρικός μήνας και ο Άρης έχει μπει καλά με μια νίκη και μια ισοπαλία στο πρωτάθλημα και μια πρόκριση στο Κύπελλο επί του Ατρομήτου. Θέλει να συνοδέψει την παρουσία του στα ημιτελικά με την εξασφάλιση της εξάδας.

Έχει δύο ήττες στα εννέα τελευταία, με τέσσερις νίκες στο διάστημα αυτό.

Έχει χάσει δύο παιχνίδια στα πέντε τελευταία, από Ολυμπιακό και Παναιτωλικό, αφού είχε μόλις μια ήττα στα 12 προηγούμενα.

Έχει εννέα ισοπαλίες, μόνο η Λαμία έχει περισσότερες. Έχει κάνει πάντως τρεις στα 10 τελευταία, ενώ είχε έξι ισοπαλίες στα 13 πρώτα.

Εξελίσσεται σε ομάδα έδρας, αφού στα 16 τελευταία δεν χάνει μέσα, δεν κερδίζει έξω. Έχει κερδίσει έξι στην έδρα του, έχει χάσει τρία εκτός έδρας και έχει επτά συνολικά ισοπαλίες.

Από τότε που ανέλαβε ο Μίκαελ Ένινγκ έχει τρεις ήττες σε 17 παιχνίδια, με επτά νίκες και επτά ισοπαλίες.

Από τις οκτώ νίκες στις σεζόν, στις επτά προηγήθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Μόνο με την Ξάνθη νίκησε χωρίς να έχει προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Έχει πετύχει σε τρία παιχνίδια του από τέσσερα γκολ, κάτι που είχε κάνει από το 1998-99.

Τι μένει…

16.02.2020: Άρης – ΑΕΚ
22.02.2020: Λαμία – Άρης
01.03.2020: Άρης – Ατρόμητος

Ο Άρης εντός έδρας

Έχει κερδίσει στην έδρα του και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Μεταξύ αυτών η νίκη επί του ΠΑΟΚ. Στα πρώτα επτά είχε κερδίσει μόνο τα τρία.

Η τελευταία απώλεια ήταν η ισοπαλία με τη Λαμία, ενώ η τελευταία του ήττα από τον Ολυμπιακό. Είναι αήττητος στα τελευταία επτά, με έξι νίκες και την ισοπαλία με τη Λαμία.

Δεν έχει χάσει δηλαδή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τον Ένινγκ στον πάγκο του. Πριν από τον Γερμανό είχε δύο ήττες σε τέσσερα παιχνίδια.

Έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της έδρας του, και επεκτείνοντας πέρσι στα 12 τελευταία. Τελευταία φορά δεν σκόραρε στις 14 Απριλίου, όταν έχασε 2-0 από τον Ατρόμητο.

Η ΑΕΚ

Αφού με τη νίκη στο Περιστέρι εξασφάλισε την θέση της στα πλέι οφ, κατάφερε να κερδίσει ντέρμπι μετά από σχεδόν δύο χρόνια, αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Είναι οκτώ παιχνίδια αήττητη για όλες τις διοργανώσεις, μετά την ήττα στην Τούμπα. Έχει μια νίκη και δύο ισοπαλίες στο Κύπελλο, ενώ στο πρωτάθλημα έχει τέσσερις νίκες και την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.

Είναι αήττητη στα πέντε τελευταία πρωταθλήματος λοιπόν, ενώ η ήττα στην Τούμπα είναι η μοναδική της στα 11 τελευταία για το πρωτάθλημα, όπου έχει ακόμα οκτώ νίκες και τις ισοπαλίες με Λαμία και Ολυμπιακό.

Δεν έχει δεχτεί γκολ στα τρία τελευταία, πρώτη φορά που το καταφέρνει στη σεζόν σε τρία διαδοχικά.

Όταν έχασε στον πρώτο γύρο από τον Παναθηναϊκό με 3-2, ήταν το τέταρτο παιχνίδι στη σειρά που δεχόταν δύο ή τρία γκολ.

Από τότε σε 13 αγώνες δεν έχει δεχτεί ποτέ περισσότερα από ένα γκολ! Συνολικά έχει δεχτεί έξι γκολ σε 13 παιχνίδια, ενώ στα πρώτα 10 του πρωταθλήματος είχε δεχτεί 15!

Έχει δεχτεί 21 γκολ, αλλά μόνο τα έξι στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης έχει βάλει τα 14 από τα 37 δικά της στο πρώτο ημίχρονο.

Είναι το 14ο επίσημο παιχνίδι του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της, 11ο για το πρωτάθλημα, και έχει μια ήττα, αυτή στην Τούμπα.

Τι μένει…

16.02.2020: Άρης – ΑΕΚ
23.02.2020: ΑΕΚ – ΟΦΗ
01.03.2020: Πανιώνος – ΑΕΚ

Η ΑΕΚ εκτός έδρας

Έχει κερδίσει τα δύο τελευταία για το πρωτάθλημα, σε Βόλο και Περιστέρι. Μάλιστα η τελευταία ήταν η πέμπτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά πρώτη σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Οι τέσσερις άλλες ήταν σε γήπεδα της περιφέρειας.

Κέρδισε τα δύο πρώτα εκτός, αλλά μόνο ένα από τα επτά που ακολούθησαν, για να έλθουν οι δύο τελευταίες.

Έβαλε τέσσερα γκολ στα δύο τελευταία, αφού είχε πετύχει ένα στα τέσσερα προηγούμενα.

Δεν έχει δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο στα τελευταία επτά παιχνίδια, ενώ έχει δεχτεί έξι στο δεύτερο αυτών των αγώνων. Από τα 10 γκολ που έχει δεχτεί συνολικά εκτός έδρας, μόνο δύο είναι στο πρώτο ημίχρονο, στην Τρίπολη και στο Νέο Φάληρο.

Μεταξύ τους

Η ΑΕΚ έχει καλή παράδοση με τον Άρη, έχοντας κερδίσει σχεδόν τα μισά παιχνίδια τους, 55 από τα 111 στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά την ισοπαλία που της πήρε ο Άρης στον πρώτο γύρο όμως, η ΑΕΚ έχει μια νίκη στα έξι τελευταία. Αλλά και ο Άρης έχει μια νίκη στα πέντε τελευταία, καθώς κυριαρχούν οι ισοπαλίες. Και οι τρεις αυτές ισοπαλίες στα πέντε τελευταία είναι με σκορ 1-1.

Τις τελευταίες τέσσερις σεζόν που βρέθηκαν αντίπαλοι, είναι εντυπωσιακό ότι στα μεταξύ τους παιχνίδια είχαν ίδια συγκομιδή. Το 2010-11, το 2011-12 και το 2018-19 από τρεις βαθμούς η κάθε ομάδα, ενώ το 2012-13 από έναν. Για να συνεχιστεί η… παράδοση της μοιρασιάς, θα πρέπει να έλθουν ισόπαλες οι δύο ομάδες.

Ο Μίκαελ ‘Ένινγκ θα γίνει ο πρώτος προπονητής του Άρη, που θα προλάβει να παίξει δύο παιχνίδια με αντίπαλο την ΑΕΚ, από την εποχή του Έκτορ Κούπερ.

Μέχρι και το παιχνίδι του πρώτου γύρου σε εννέα αγώνες ο Άρης είχε ισάριθμους διαφορετικούς προπονητές! Διαδοχικά Μιχαλήτσος, Τσιώλης, Μανουέλ Μασάδο, Κατσαβάκης, Αλκαράθ, Πάκο Ερέρα, Παντελίδης και Ένινγκ!

Μεταξύ τους με τον Άρη γηπεδούχο

Στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ο Άρης νίκησε πέρσι στην ΑΕΚ. Έχει δύο νίκες και μια ισοπαλία στα τρία τελευταία τους, μετά το εντυπωσιακό 4-0 της ΑΕΚ εκεί τον Οκτώβριο του 2010.

Ο Άρης δεν είχε κερδίσει τα τέσσερα προηγούμενα, κάτι που σημαίνει ότι έχει δύο νίκες στα επτά τελευταία.

Η ΑΕΚ όμως έχει από την πλευρά της μόλις μια νίκη, αυτό το 4-0, στις οκτώ τελευταίες επισκέψεις της. Έχει χάσει τρία παιχνίδια στο διάστημα αυτό, ενώ έχουν και τέσσερις ισοπαλίες. Και οι τέσσερις ισοπαλίες είναι με 1-1, και στις τέσσερις άνοιξε το σκορ ο Άρης!

Η ιστορία
Νίκες Άρη: 26

Ισοπαλίες: 30

Νίκες ΑΕΚ: 55

Με γηπεδούχο τον Άρη
Νίκες Άρη: 23

Ισοπαλίες: 18

Νίκες ΑΕΚ: 14

Στον πρώτο γύρο
24.11.2019: ΑΕΚ – Άρης 1-1
(81’ πέναλτι Μάνταλος – 64’ σουτ Λάρσον. Στο 53’ κόκκινη Ιντέγε του Άρη)

Πέρσι

02.03.2019: Άρης – ΑΕΚ 2-0
(32’ σουτ Λάρσον, 69’ σουτ Ρόουζ)”

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X