Ένωση… διαιτησίας!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Έβαλε… φωτιά στο ματς ο Καραντώνης, ο οποίος ελέγχεται για αρκετές φάσεις.

Το “Κλεάνθης Βικελίδης” πήρε “φωτιά”. Οχι μόνο από την ατμόσφαιρα του κόσμου αλλά και από τον προκλητικό Καραντώνη ο οποίος σημάδεψε το ντέρμπι ΑΡΗ και ΑΕΚ.

Ο Ημαθιώτης ρέφερι ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα, αφού… πήρε την Ένωση από το χέρι και την βοήθησε να φτάσει στο 0-1, το οποίο διαμορφώθηκε από το 5ο λεπτό με το γκολ του Χρήστου Αλμπάνη.

Ο Καραντώνης αρνήθηκε πρώτα πέναλτι στον Βέλεθ (17′), μετά στον Φετφατζίδη (40′) ενώ υπάρχει και τρίτο πέναλτι στον Ντάνιελ Λάρσον. Συν την δεύτεη κίτρινη την οποιία κακώς δεν αντίκρισε ο Σβάρνας στο 67′.

Ο ΑΡΗΣ έχασε ευακιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση. Έχασε όμως και τον Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος αποχώρησε τραυματία -και κλαίγοντας- στο 38ο λεπτό. 

ΑΡΗΣ:  Όλα… ίδια! (4-4-2)

Τις βασικές του επιλογές διατήρησε, όπως αναμενόταν, ο Μίχαελ Ένινγκ. Ο Γερμανός προτίμησε την ενδεκάδα της πρόκρισης στο Περιστέρι, παρόλο που μεσολάβησαν μόλις τρεις μέρες ανάμεσα στα δύο ματς. 

Κουέστα στο τέρμα. Ρόουζ και Κόρχουτ οι πλάγιοι μπακ, με τους Βέλεθ και Δεληζήση να είναι οι δύο στόπερ. Ο Σάσα με τον Ματίγια στα χαφ. Ο Γκάμα με τον Φετφατζίδη ήταν στα εξτρέμ και ο Λάρσον με τον Ιντέγε στην κορυφή της επίθεσης.

ΑΕΚ: Εκπλήξεις από Καρέρα (4-2-3-1)

Ο Καρέρα αιφνιδίασε με τις επιλογές του όσον αφορά την ενδεκάδα, αφήνοντας εκτός τους Αραούχο-Μάνταλο και αλλάζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1.

Ο Μπάρκας ήταν στο τέρμα. Ο Μπακάκης δεξιά στην άμυνα, ο Χουλτ αριστερά και ο Βράνιες με τον Σβάρνα στα στόπερ. Ο Κρίστισιτς με τον Σιμάνσκι συνέθεσαν το δίδυμο των χαφ. Λίγο πιο μπροστά ήταν ο Βέρντε. Αλμπάνης-Κλωναρίδης στα εξτρέμ και ο Λιβάια στην κορυφή της επίθεσης.

Γκολ… δώρο στην ΑΕΚ

Το παιχνίδι είχε γκολ νωρίς και αυτό ήταν για την ομάδα του Καρέρα, η οποία δεν άφησε να πάει χαμένο το δώρο που της έκανε ο ΑΡΗΣ. Η λάθος πάσα του Βέλεθ έβγαλε την Ένωση στο τρανζίσιον και ο Αλμπάνης βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Κουέστα για το 0-1 στο 5ο λεπτό. 

Τον έλεγχο ο ΑΡΗΣ, με χαμένες ευκαιρίες και προκλητικό Καραντώνη!

Από το 10ο λεπτό ο ΑΡΗΣ άρχισε να ισορροπεί και σταδιακά να παίρνει τον έλεγχο του ματς, από την στιγμή ειδικά που η ΑΕΚ τάβηξε λίγο πίσω τις γραμμές της μετά το γκολ που πέτυχε. 

Η Ένωση περιορίστηκε τόσο πολύ σε δεύτερο ρόλο, που η δεύτερη και τελευταία φάση της στο πρώτο μέρος ήταν μία καλή προσπάθεια του Αλμπάνη στο 34′ 

Ο ΑΡΗΣ απείλησε για πρώτη φορά στο 12′, με την κεφαλιά του Δεληζήση -από σέντρα του Γκάμα- να περνάει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι. Επτά λεπτά αργότερα, σε φάση διαρκείας, ο Κόρχουτ με δυνατό σουτ είδε την μπάλα να περνάει μόλις άουτ. Στις καθυστερήσεις υπήρξε η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, με τον Ντουρμισάι να μην μπορεί εξ επαφής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. 

Βέβαια ο πρώταγωνιστής του πρώτου μέρους ήταν ο Καραντώνης. Τόσο με την ανοχή του στο σκληρό παιχνίδι της ΑΕΚ -μέχρι να αρχίσει αργοπορημένα να δίνει κίτρινες- αλλά και με τα δύο πέναλτι που αρνήθηκε στον ΑΡΗ μαζί με τον Κουμπαράκη (VAR).

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του 40, με την καθαρή ανατροπή του Φετφατζίδη τον οποίο πατάει πεντακάθαρα ο Κλωναρίδης. Πολύ νωρίτερα, στο 17′ ο Βράνιες “σκαρφαλώνει” στον Βέλεθ αλλά πάλι δεν δόθηκε κάτι. 

Ο απαρηγόρητος Ιντέγε

Πέραν όλων των άλλων, ο ‘Ενινγκ αναγκάστηκε να “κάψει” πολύ νωρίς την πρώτη του αλλαγή, λόγω του τραυματισμού του Ιντέγε. Ο Νιγηριανός χτύπησε σε διεκδίκηση με τον Βράνιες, προσπάθησε να συνεχίσει αλλά τελικά αποχώρησε βουρκωμένος στο 38’ για να πάρει την θέση του ο Φιορίν Ντουρμισάι.

Η ευκαιρία του Γκάμα, η κόκκινη που δεν δόθηκε και το πέναλτι στον Λάρσον

Με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά και την προσπάθεια της ΑΕΚ να ισορροπήσει, το υπόλοιπο μέρος του ματς ανήκε ξεκάθαρα στον ΑΡΗ. Στο 58′ ήρθε ακόμη μία καλή στιγμή, με τον Μπάρκα να αποκρούει δύσκολα το σουτ του Μπρούνο Γκάμα έξω από την περιοχή. Φάση στην οποία ο Πορτογάλος είχε και την επιλογή του αμαρκάριστου Λάρσον. 

Στο 67′ ήρθε ακόμη μία φάση με την οποία ο Καραντώνης αλλοίωσε το ματς, καθώς δεν έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Σβάρνα για φάουλ στο οποίο υπέπεσε. Μάλιστα στην συνέχεια του ματς φαίνεται να υπάρχει και τρίτο πέναλτι που δεν δίνεται, σε τράβηγμα του Μάνταλου πάνω στον Λάρσον.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Σταύρος Σίπκας (Σάμου), Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτ/νίας)
4ος: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Φώτης Φωτιάδης (Καστοριάς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40′ Φετφατζίδης/29′ Σβάρνας, 31′ Βράνιες, 39′ Σιμάνσκι, 82′ Οικονόμου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ
ΓΚΟΛ: -/5′ Αλμπάνης

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (85′ Ντιγκινί), Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Φετφατζίδης, Λάρσον (79′ Μαντσίνι), Ιντέγε (38′ Ντουρμισάι)

ΑΕΚ (Μάσιμο Κάρερα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Χουλτ, Σβάρνας, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Βέρντε (78′ Οικονόμου), Αλμπάνης (69′ Μάνταλος), Κλωναρίδης (53′ Αραούχο), Λιβάγια

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X