"Εχουμε το VAR και δεν εφαρμόζεται – Σήμερα ο διαιτητής έχασε τον έλεγχο"

από AllAboutARIS

Ο Μίκαελ Ένινγκ δεν κρύφτηκε στην συνέντευξη Τύπου τονίζοντας ότι στην Ελλάδα θέλουμε ικανούς διαιτητές και ότι ο σημερινός έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού

Παράλληλα του προξένησε την απορία το γιατί δεν εφαρμόζεται το VAR εκεί που πρέπει ενώ αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό κομμάτι αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στον τραυματισμό του Ιντέγε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου:

“Είμαστε απογοητευμένοι, όχι με την ομάδα μας αλλά με άλλες καταστάσεις ή συνθήκες του παιχνιδιού. Αγωνιστικά δεν ήμασταν σε θέση να παίξουμε 90 λεπτά με φουλ πίεση στο παιχνίδι. Όσο για τα υπόλοιπα, δεν ήταν μία ή δύο αλλά πολλές οι φάσεις που μας εκνεύρισαν. Και το εκλαμβάνουν και οι παίκτες έτσι γιατί δεν ανταμείφθηκαν και οι αυτοί για την προσπάθεια που έκαναν.”

Και συνέχισε: “Έχουμε τις τεχνικές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο με το VAR, είναι περίεργο που δεν γίνεται η εφαρμογή του εκεί που πρέπει. Δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλο με το πρώτο λάθος που κάναμε αλλά είναι και αυτό που είπαμε και πριν για τις περίεργες αποφάσεις που έγιναν και έπαιξαν τον ρόλο τους. Περιμέναμε μάταια να βγει μια δεύτερη κίτρινη κάρτα σε παίκτη της ΑΕΚ που έδωσαν πολλά δικαιώματα για να την αντικρίσουν.”

Για τους ξένους διαιτητές στα ντέρμπι: “Δεν έχει να κάνει με την εθνικότητα του διαιτητή. Θέλουμε καλούς διαιτητές. Ο σημερινός έχασε τον έλεγχο, χρειαζόμαστε ικανούς να διαιτητεύσουν.”

Για τον Ιντέγε και τον τραυματισμό του: “Δεν έχει σχέση με τον παλιό τραυματισμό, είναι νέος. Είχε πόντους από το χτύπημα και την πτώση. Ίσως δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό, αυτή είναι η πρώτη αίσθηση, σε 2-3 μέρες μόλις περάσουν οι πόνοι, θα ξέρουμε”.

Για τον Ντουρμισάι: “Δεν μου αρέσει να στεκόμαστε σε ποδοσφαιριστές, σήμερα ήταν κάπως άτυχος, χρειάζεται περισσότερο χρόνο και θα τον έχει στα επόμενο ματς. Έτσι όπως πήγε το ματς, ήταν δύσκολο για όλους τους παίκτες”.

Για την διαιτησία, το παρασκήνιο και αν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τον ίδιο, όσον αφορά το μέλλον του: “Μπορώ να αξιολογήσω αυτό που βλέπω. Όπως βλέπω και τους παίκτες μου. Είναι δυσάρεστο να μιλώ για διαιτησία. Δεν ξέρω τι γίνεται στο παρασκήνιο, ωστόσο, δεν με επηρεάζει στην καθημερινότητά μου, μου είναι ευχάριστο να δουλεύω εδώ, γιατί έχω μία έξοχη ομάδα. Αν το παρασκήνιο, είναι η δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου, τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα”.

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS.GR στο YouTube.

X