Στο πλευρό του Μαρεγκά η πορτογαλική Ομοσπονδία

από Αντώνης Γκάτζιος

Σκηνές ντροπής εκτυλίχθηκαν στο παιχνίδι της Γκιμαράες κόντρα στην Πόρτο για την 21η αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος, όταν ο 28χρονος επιθετικός των «δράκων» Μούσα Μαρεγκά, εξοργισμένος από τις ρατσιστικές ιαχές των γηπεδούχων προς το πρόσωπό του αποχώρησε στο 69’από το γήπεδο.

Στο πλευρό του, εκτός από τους συμπαίκτες του, τάχθηκε και η πορτογαλική ομοσπονδία, καταδικάζοντας απερίφραστα το θλιβερό συμβάν.

«Η πορτογαλική ομοσπονδία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το συγκεκριμένο γεγονός, αφού δεν συμφωνεί με ενέργειες ρατσιστικές, μισαλλόδοξες και ξενοφοβικές».

Ακολούθως, υπογραμμίζεται: «Αυτή η πράξη δεν συμβαδίζει με τις αρχές του ποδόσφαιρου, κατά την οποία ο αθλητής δεν μπόρεσε να υπομείνει τις προβολές και εν τέλει αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Αυτές οι πράξεις ντροπιάζουν το ποδόσφαιρο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Το μεγαλείο του οργανισμού της Βιτόρια Γκιμαράες δεν πρέπει να συγχέεται με την μεμονωμένη συμπεριφορά μιας μερίδας ανθρώπων, η οποία δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο και εν γένει στον αθλητισμό».

Παράλληλα, δίνεται το σύνθημα για τον τερματισμό παρόμοιων πράξεων στο μέλλον: «Η πορτογαλική ομοσπονδία θα κάνει τα πάντα προκειμένου τέτοιου είδους ρατσιστικά συμβάντα να μην μείνουν ατιμώρητα. Αυτή η μάχη είναι συλλογική, και δεν αφορά χρώματα ή οτιδήποτε άλλο. Χρειάζεται αποφασιστικότητα για να καταφέρουμε να εξαλείψουμε αυτή τη μάστιγα».

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα