Ρονάλντο: "Ήθελα να μείνω στην Μπαρτσελόνα αλλά η ομάδα δεν με εκτίμησε"

από Γιώργος Γκάτος

Στη συνέντευξη, το "φαινόμενο" αποκαλύπτει το γιατί έφυγε από την Μπαρτσελόνα, αναφέρεται στη Ρεάλ Μαδρίτης και τους "galacticos" ενώ υπογραμμίζει πως τον έχει επηρεάσει η φιλοσοφία του Φλορεντίνο Πέρεθ στον τρόπο που διοικεί σήμερα τη Βαγιαδολίδ.

Για τον τρόπο που έφυγε από την Μπαρτσελόνα: “Είχα υπογράψει την ανανέωσή μου το τέλος της σεζόν. Έφυγα για να αγωνιστώ με την Εθνική Bραζιλίας και πέντε μέρες αργότερα με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν ότι η συμφωνία είναι άκυρη. Δεν ήταν ποτέ στο χέρι μου. Ήθελα να μείνω στην Μπαρτσελόνα αλλά η ομάδα δεν με εκτίμησε”.

Για την ατμόσφαιρα στην Ρεάλ: “Έπαιζα με τον Ρομπέρτο Κάρλος στη Βραζιλία και πάντα μού εξηγούσε πώς είναι να παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα λόγια αυτά μου έμειναν. Χρόνια αργότερα ήθελα να το δω αυτό στον εαυτό μου. Πήγα στη Ρεάλ Μαδρίτης και διαπίστωσα ότι ήταν μεγαλύτερο σύλλογος απ΄ αυτό που μου έλεγε ο Ρομπέρτο Κάρλος. Οι προσδοκίες στους Galacticos ήταν τεράστιες. Ήμασταν μια γενιά νικητών, μια γενιά που άλλαξε τα δεδομένα που υπήρχαν τότε στο ποδόσφαιρο”.

Για την επιρροή του Φλορεντίνο Πέρεθ στον τρόπο διοίκησης της Βαγιαδολίδ: “Εδώ στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ δεν πρέπει να είμαστε απλά μία περιφερειακή ομάδα. Πρώτα πρέπει να γίνουμε ένα εθνικό και έπειτα ένα διεθνές club. Από τον Φλορεντίνο έμαθα πολλά. Ήμουν το “κλειδί” στο πρότζεκτ των Galacticos. Προσπάθησα να εφαρμόσω τις ιδέες του και στη Βαγιαδολίδ. Πραγματικά είναι ακόμη καινοτόμες”.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X