"Ηρθε η ώρα να αλλάξουμε το οφσάιντ"

από Αντώνης Γκάτζιος

Να μην τίθενται σε αμφιβολία οι αποφάσεις του VAR και το πως καταλογίζεται ένα οφσάιντ επισήμανε στην εκδήλωση της απονομής των βραβείων «Laureus World Sports Awards», ο Αρσέν Βενγκέρ.

«Ορισμένες φορές καταλογίζεται οφσάντ για μερικά εκατοστά. Και σε αρκετές απ΄ αυτές, η παράβαση αφορά στο… μέγεθος της μύτης», τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως»:

«Πιστεύω ειλικρινά, ότι είναι καιρός να αλλάξουμε αυτόν τον κανονισμό, έτσι ώστε να μην βρεθούμε στην κατάσταση να λέμε ότι ένας παίκτης είναι εκτός παιχνιδιού λόγω της μύτης του. 
 
Μπορεί πραγματικά κάποιος να σκοράρει με την μύτη του; Αντίθετα, δεν καταλογίζεται οφσάϊντ όταν οποιοδήποτε μέρος του σώματος του παίκτη ευθυγραμμίζεται με τον τελευταίο αμυντικό. 

Και όμως, ο παίκτης, μπορεί να σκοράρει με οποιοδήποτε μέρος του σώματός του. Επομένως, είναι καιρός να αλλάξουμε αυτόν τον κανόνα».

Παράλληλα, ο Βενγκέρ προετείνει αλλαγές προκειμένου να ηρεμούν οι φίλαθλοι από τις αντιπαραθέσεις που προκύπτουν λόγω VAR και μία απ΄ αυτές, είναι ότι, «στα γήπεδα όλων των μεγάλων πρωταθλημάτων θα πρέπει να τοποθετηθούν μεγάλες οθόνες, για να βοηθήσουν τους φιλάθλους να καταλάβουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται μέσω του VAR». 
Επίσης, ο Αλσατός τεχνικός, προτείνει στις θέσεις των VAR να βρίσκονται πρώην ποδοσφαιριστές, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: 

«Σε αυτήν την πρώτη περίοδο που έχουμε χρησιμοποιήσει αυτήν την τεχνολογία, δεν υπάρχουν αρκετοί ειδικοί για το VAR που να καλύπτουν όλους τους αγώνες του Σαββατοκύριακου».

Πηγή: novasports.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X