Το μυαλό ήταν στο ΟΑΚΑ…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολλές αλλαγές, καλή εικόνα αλλά οι λεπτομέρειες έκαναν την διαφορά για τον Ατρόμητο

Ο ΑΡΗΣ μπαίνει στα πλέι οφ. Απλά όχι ως 5ος αλλά τερματίζοντας στην 6η θέση μετά την ήττα του από τον Ατρόμητο με 1-2 και την νίκη του ΟΦΗ επί της Λαμίας.

“Κιτρινόμαυροι” και Κρητικοί ισοβαθμούν στους 34 βαθμούς αλλά οι δεύτεροι έχουν το πάνω χέρι σε αυτήν την περίπτωση, την ώρα που η διαφορά από την 4άδα αυξήθηκε στους 10 βαθμούς. 

Ο ΑΡΗΣ ήταν καλύτερος και πήρε το προβάδισμα με τον Ντιγκινί στο 48′, έπειτα από ένα πολύ καλό πρώτο μέρος. Εν τέλει όμως το ροτέισον, οι πολλές χαμένες ευκαιρίες και κάποιες λεπτομέρειες είχαν ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μείνουν με άδεια χέρια στο τέλός του ματς. 

Ενσικουλού (52′) και Γκάλο (60′) οδήγησαν τον Ατρόμητο στην ανατροπή του εις βάρος του σκορ μέσα σε οκτώ λεπτά, με το 1-2 να παραμένει ως το τέλος παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων.

ΑΡΗΣ: Το μοίρασε ο Ένινγκ (4-4-2)

Μισοί μισοί ήταν οι παίκτες που επιλέχθηκαν για την ενδεκάδα του ΑΡΗ, Δηλαδή μισοί βασικοί και μισοί αναπληρωματικοί, αφού ο Ένινγκ ουσιαστικά αντικατέστησε τους πέντε που άφησε εκτός αποστολής. 

Ο Έμαν στο τέρμα. Σούντγκρεν-Σάσα στα άκρα της άμυνας και ο Ρόουζ με τον Σόουζα στο κέντρο της άμυνας Ο Ματίγια με τον Μπακούτση στα χαφ. Φετφατζίδης-Γκάμα στα άκρα και ο Λάρσον με τον Μαντσίνι στην κορυφή της επίθεσης. 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μόνο τα απαραίτητα από τον Παντελίδη (4-2-3-1)

Οι Περιστεριώτες παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές στα μετόπισθεν, λόγω τραυματισμών ή τιμωριών που δυσκόλεψαν το έργο του Σάββα Παντελίδη. Ο Μανδάς πήρε την θέση του τραυματία Μέγιερι. Γκάλο στα δεξιά της άμυνας, Νάτσος αριστερά και ο Ρισβάνης με τον Στρούγγη στα στόπερ. 

Ο Χαρίσης με τον Μπουσούλατζιτς ήταν οι δύο παίκτες στα χαφ. Ντε Πο-Ενσικουλού ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Ανδρούτσος λίγο πίσω από τον προωθημένο Μανούσο. 

Απευθερωμένος, με ωραίο ποδόσφαιρο, φάσεις αλλά όχι το γκολ

Από το ξεκίνημα ήταν εμφανές ότι ο ΑΡΗΣ ήταν απαλλαγμένος από κάθε μορφή άγχους ή πίεησς, παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους. 

Η όρεξη από τις… ρεζέρβες και οι σταθερές των βασικών δημιούργησαν ένα καλό μείγμα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δημιούργησαν αρκετές καλές στιγμές με την μπάλα κάτω και συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Έλειψε όμως το γκολ. 

Στο 11′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή, με την κεφαλιά του Σόουζα την οποία μπλόκαρε ο Μανδάς πάνω στην γραμμή. Δέκα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου σταμάτησε την προσπάθεια του Γκάμα, ο οποίος ήταν ο ο κορυφαίος του ΑΡΗ στο πρώτο μέρος. Ο Πορτογάλος απείλησε και στο 40ο λεπτό, με την προσπάθεια του να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Σε καλή μέρα ήταν και ο Φετφατζίδης, απειλώντας αρχικά στο 24′ ενώ λίγο αργότερα -στο 28′- θα μπορούσε να δώσει έτοιμο γκολ στον Λάρσον αλλά λειτούργησε λάθος και έχασε την μπάλα. 

Η πιο κλασσική ευκαιρία του ημιχρόνου, βέβαια, ανήκε στον Ατρόμητο. Στο 41′ ο Ντε Πο γέμισε από τα αριστερά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ενσικουλού, με τον Έμαν να απομακρύνει ενστικτωδώς την εξ επαφής προσπάθεια του Κονγκολέζου. 

Οι άλλες δύο καλές στιγμές των Περιστεριωτών προήλθαν από τα πόδια του Γκάλο. Ο Βραζιλιάνος απείλησε με σουτ εκτός περιοχής, στο 33′ και στο 44′, τα οποία πέρασαν λίγο πάνω από την εστία του ΑΡΗ.

Φρεσκάρισμα επιθετικά και… γκολ!

Ο Ένινγκ έκανε δύο αλλαγές με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος, περνώντας Τόνσο και Ντιγκινί αντί των Γκάμα και Λάρσον με φόντο τον ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Γάλλος ήταν αυτός που “ξεκλείδωσε” και την άμυνα του Ατρομήτου, σκοράροντας δύο λεπτά μετά την είσοδο του και χάρη στην εξαιρετική κάθετη του Ντάνιελ Μαντσίνι. Το πέμπτο γκολ του Γάλλου 

Αμεση απάντηση από τον Ατρόμητο

Η δράση συνήθως έχει αντίδραση. Έτσι λοιπόν με το γκολ του ΑΡΗ ήρθε και η απάντηση από τον Ατρόμητο έξι λεπτά αργότερα. Στο 52′ o Ενσικουλού βρέθηκε αφύλαχτος στην περιοχή και με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Έμαν για το 1-1. 

Φάουλ με το… μοιρογνωμόνιο από τον Γκάλο και ανατροπή!

Οκτώ λεπτά μετά την ισοφάριση, ο Ατρόμητος κατάφερε να φτάσει και σε ένα δεύτερο γκολ, χάρη στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκάλο. Ο Βραζιλιάνος πέτυχε ένα αρκετά δύσκολο γκολ -την βρήκε ο Έμαν αλλά δεν όχι όσο θα έπρεπε- και έβαλε τους Περιστεριώτες σε θέση οδηγού. 

Προσπάθησαν οι Αργεντινοί αλλά… 

Ο Μαρτίνες ήταν η τελευταία κίνηση του Ένινγκ, προσπαθώντας να δώσει το κάτι παραπάνω δημιουργικά στην ομάδα του. Οι άλλοι δύο Αργεντίνοι της ενδεκάδας πρωταγωνίστησαν στις μεγαλύτερες ευκαιρίες του ΑΡΗ μέχρι το φινάλε του ματς, σε δύο μοναδικές ευκαιρίες για να έρθει το γκολ της ισοφάρισης. 

Στο 66′ ο Μαντσίνι με μονοκόματο σουτ από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε άσχημα και έστειλε την μπάλα άουτ. Την σκυτάλη πήρε ο Τόνσο με κοντινή κεφαλιά στο 72′, από σέντρα του Ντιγκινί, αλλά ο Μανδάς κατέγραψε ακόμη μία καθοριστική επέμβαση. 

Ο ΑΡΗΣ το πάλεψε αλλά το 1-2 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τζήλου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)
ΒΟΗΘΟΙ: Βασίλης Νικολακάκης (Ηρακλείου), Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
4ος:Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 87′ Σόουζα/36′ Ενσικουλού, 53′ Ανδρούτσος,  76′ Ντε Πο, 89′ Χαρίσης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 48′ Ντιγκινί/52′ Ενσικουλού, 60′ Γκάλο

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν, Σόουζα, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια, Μπακούτσης (64′ Μαρτίνες), Γκάμα (46′ Τόνσο), Φετφατζίδης, Λάρσον (46′ Ντιγκινί), Μαντσίνι

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μανδάς, Ρισβάνης, Στρούγγης, Μπουσούλατζιτς, Νάτσος, Γκάλο, Χαρίσης, Ενσικουλού (67′ Ουμπίδες), Ντε Πο (76′ Γιακουμάκης), Μανούσος, Ανδρούτσος (81′ Μπαένα).

Προτεινόμενα Άρθρα