Σκόραρε χωρίς… κόπο, επινόησε, δημιούργησε!

από AllAboutARIS

Η αποτελεσματικότητα του Ιντέγε, η ευρηματικότητα του Φετφατζίδη και ο πασέρ Ματίγια

Η αυλαία στην κανονική περίοδο του φετινού πρωταθλήματος έπεσε εχθές το βράδυ και κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της χρονιάς -πριν ακολουθήσουν τα πλέι οφ- συναντάμε σε βασικούς στατιστικούς τομείς της λίγκας, 3 παίκτες του ΑΡΗ που έχουν περίοπτη θέση, όντας στο Top 5.

Συγκεκριμένα, στην 3η θέση στο πίνακα των ασίστ βρίσκεται ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος με την ποδοσφαιρική του ευφυΐα και την ευρηματικότητα που εισάγει στο παιχνίδι του έχει καταφέρει να βοηθήσει αισθητά στο δημιουργικό κομμάτι και αυτό αποτυπώνεται στα 7 τέρματα που έχει μοιράσει.

Ο Μπράουν Ιντέγε μπορεί να μην σκοράρει με την ίδια συχνότητα που θα περίμενε κανείς όταν προσγειωνόταν στη Θεσσαλονίκη για τον ΑΡΗ το καλοκαίρι, αλλά τα στατιστικά του φανερώνουν πως δεν χρειάζεται πολύ… κόπο για να βάλει γκολ. Ο Νιγηριανός είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν μένει αμέτοχος στο παιχνίδι και κυνηγάει κάθε μπάλα, δίνοντας και άλλα σημαντικά στοιχεία στο σύνολο την ώρα του αγώνα. Πάντως στατιστικά είναι ο 5ος πιο αποτελεσματικός παίκτης στη λίγκα με βάση τις ευκαιρίες που δημιουργεί, πετυχαίνοντας γκολ ανά 4.3 δικές του τελικές προσπάθειες.

Και για το τέλος Ματίγια. Ο Ισπανός μοιάζει -μαζί με τον Σάσα φυσικά- βαρόμετρο για το κέντρο αποτελώντας επί της ουσίας τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Ο Χαβιέ παίρνει πρωτοβουλίες, δεν φοβάται να πάρει τη μπάλα και να την προωθήσει στους συμπαίκτες του και αυτό μαρτυρούν και οι πετυχημένες πάσες που έχει δώσει μέχρι στιγμής στις 26 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, όντας 5ος κορυφαίος στο πρωτάθλημα με 221.

Προτεινόμενα Άρθρα