Κάνε ένα βήμα!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πλήρεις οι κιτρινόμαυροι για πρώτο και δύσκολο βήμα που καλούνται να κάνουν σήμερα κόντρα στην Ένωση.

Βήμα-βήμα μέχρι τον τελικό στόχο… Ποιός είναι αυτός για τον ΑΡΗ; Το Κύπελλο. Μόνο που για να φτάσει σε πρώτη φάση στον τελικό, θα πρέπει να κάνει και τα δύο βήματα που του απομένουν. 

Το πρώτο καλείται να το πραγματοποιήσει σήμερα στο ΟΑΚΑ, όπου στις 18:30 αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο πρώτο τους “μπρα ντε φερ” για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Οι δύο ομάδες συναντώνται ξανά, δύο εβδομάδες μετά το ματς πρωταθλήματος στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, σε ένα αρκετά διαφορετικό ματς και με υψηλό κίνητρο για την διάκριση στον θεσμό του Κυπέλλου. 

ΑΡΗΣ: Οταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι

Ο Μίχαελ Ένινγκ έκανε την έκπληξη και πήρε στην αποστολή όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, από την στιγμή μάλιστα που δεν αντιμετωπίζει κάποιο προβλήμα με τραυματισμό ή τιμωρία.

Από χθες ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα 23 ποδοσφαιριστές και λίγο πριν την σέντρα θα ανακοινωθούν οι πέντε που θα μείνουν εκτός 18άδας. Σε αυτήν θα βρίσκονται εκτός απροόπτου οι Τσιλιγγίρης και Μπακούτσης -οι δύο μικροί λόγω Κυπέλλου- ενώ επιστρέφουν οι Κουέστα, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ και Ιντέγε τους οποίους ο Ένινγκ άφησε εκτός από το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο.

Η αποστολή του ΑΡΗ: Cuesta, Τσιλιγγίρης, Ehmann, Rose, Fran Velez, Hugo Souza, Ideye, Larsson, Bruno Gama, Lucas Sasha, Diguiny, Matilla, Mancini, Abou Ba, Korhut, Martinez, Tonso, Sundgren, Durmishaj, Δεληζήσης, Φετφατζίδης, Μπακούτσης, Μπαγκαλιάνης.

ΑΕΚ: Με γνωστές και σημαντικές απουσίες

Σε αντίθεση με τον ΑΡΗ, τα προβλήματα δεν λείπουν στο “στρατόπεδο” της Ένωσης. Μπορεί ο Μάσιμο Καρέρα να μην διαχειρίστηκε απουσίες της τελευταίας στιγμής αλλά μετράει σημαντικές απώλειες. Ολιβέιρα, Τσιγκρίνι, Οικονόμου και Μπάρκας είναι δηλωμένοι στο ιατρικό δελτίο, με τον Ιταλό ωστόσο να έχει ετοιμοπόλεμεες εναλλακτικές. 

Η αποστολή της ΑΕΚ: Τσιντώτας, Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λόπες, Λάτσι, Βράνιες, Χουλτ, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Αλμπάνης, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Σαμπανάτζοβιτς, Λιβάια, Αραούχο, Χριστόπουλος.

Η “ταυτότητα” του αγώνα

-1ο παιχνίδι ημιτελικών Κυπέλλου Ελλάδος

-ΑΕΚ-ΑΡΗΣ(18:30)

ΓΗΠΕΔΟ: “ΟΑΚΑ”

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρτούρ Σοάρες Ντίαζ (Πορτογαλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ρούι Λισίνιο (Πορτογαλία), Πάολο Σοάρες (Πορτογαλία)
4ος: Πέτρος Τσαγκαράκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Τιάγκο Μαρτίνς 
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Πέδρο Μότας

Προτεινόμενα Άρθρα