Αναζητά (και πάλι) διάρκεια

από Νίκος Παπαδόπουλος

O Φεβρουάριος και οι πρώτες μέρες του Μαρτίου συνέθεσαν ένα… κάδρο πολλών αγωνιστικών υποχρεώσεων για τον ΑΡΗ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Οι νίκες δεν ήταν πολλές -μόλις δύο σε οκτώ παιχνίδια- αλλά η ομάδα πέτυχε στόχους όπως η είσοδος στα πλέι οφ και η παρουσία της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. 

Ο προβληματισμός που υπάρχει δεν έχει να κάνει τόσο με τα αποτελέσμα όσο με την εικόνα της ομάδας ειδικά στα παιχνίδια των τελευταίων δύο εβδομάδων. 

Το ματς της Λαμίας και ο πρώτος ημιτελικός με την ΑΕΚ είναι ίσως τα πιο κλασσικά παραδείγματος του φαινομένου που έχει παρατηρηθεί. Ποιό είναι αυτό; Η μικρότερη διάρκεια που έχουν πλέον τα καλά διαστήματα της ομάδας μέσα στο γήπεδο. 

Κόντρα στην Λαμία ο ΑΡΗΣ έπαιξε ουσιαστικά ένα τρίλεπτο. Στο ΟΑΚΑ “πέταξε” ένα ολοκληρο ημίχρονο χωρίς ελαφρυντικά, πριν έρθουν τα αίσχη του δεύτερου μέρους και μία αμυντικογενής αλλά αποτελεσματική διαχείριση στην επανάληψη. 

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι τελευταία η ομάδα δεν… τραβάει πολύ. Δεν φέρνει φυσικά πανικό ή ανησυχία, αλλά έχει δημιουργήσει έναν φυσιολογικό προβληματισμό. Πρόκειται άλλωστε για μία ομάδα ιδιαίτερων συνθηκών.

Από αύριο η ομάδα επιστρέφει στις προπονήσεις και το τεχνικό τιμ θα επιχειρήσει να βρει απαντήσεις ώστε η ομάδα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια μέσα στο γήπεδο, εν όψει των πλέι οφ αλλά και με φόντο τον επαναληπτικό κόντρα στην ΑΕΚ σε έναν περίπου μήνα.

Προτεινόμενα Άρθρα