Στόπερ: Η επόμενη μέρα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Φραν Βέλεθ πήρε τις αποφάσεις του και από το καλοκαίρι θα ακολουθήσει τον δικό του δρόμο.

Μέχρι τότε ο ΑΡΗΣ ξέρει ότι είναι καλυμμένος. Η ουσία βρίσκεται στην επόμενη μέρα και στο κενό που καλείται να καλύψει στην οπισθοφυλακή της ομάδας. Μία προεργασία η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. 

Δεν πρόκειται απλά για μία περίπτωση απόκτησης ενός κεντρικού αμυντικού. Η ομάδα θα αποχωριστεί έναν παίκτη με δεδομένες αδυναμίες στο παιχνίδι του αλλά και δεδομένα προτερήματα τα οποία δεν συναντάς τόσο συχνά σε κεντρικό αμυντικό. 

Πολύ απλά ο ΑΡΗΣ θα κληθεί και… πρέπει να βρει έναν στόπερ που… ξέρει μπάλα. Δεν θα καταστρέφει μόνο αλλά θα δημιουργεί για την ομάδα του. Θα κρατάει μπάλα, θα λειτουργεί υπό πίεση στο build-up και ενδεχομένως θα έχει την split πάσα. Δηλαδή εκείνη την μεταβίβαση που θα προωθεί την μπάλα μπροστά και κάθετα, σε σημείο που ενίοτε θα “σπάει” ορισμένες φορές την πρώτη ζώνη άμυνας του αντιπάλου. Στοιχεία που έχει και ο Βέλεθ στο παιχνίδι του. Άλλα σε μικρότερο και άλλα σε μεγαλύτερο βαθμό. 

Υπάρχουν όμως και άλλα στοιχεία που θα παίξουν τον ρόλο τους. Αν για παράδειγμα παρθεί η απόφαση να παραμείνει βασικός ο σταθερότατος Δεληζήσης, θα πρέπει να έρθει παίκτης με την δυνατότητα να αγωνίζεται ως δεξιός στόπερ. Αν ο Ρόουζ παραμείνει και μετατοπιστεί στα στόπερ, τότε θα “κουμπώσει” καλύτερα δίπλα του ένας αριστερός στόπερ. 

Οι επιλογές υπάρχουν και ήδη έχει γίνει ένα καλό “ξεσκαρτάρισμα”, χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να προκύψουν νέες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις μέχρι το καλοκαίρι.

Προτεινόμενα Άρθρα