"Δεν είναι δικαίωση, μόνο ανακούφιση"

από Αντώνης Γκάτζιος

Το πρώην μέλος του δ.σ. της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Αντώνης Ζαμπέτας, μίλησε στον Libero 107.4 και την εκπομπή «Τρόικα» για την αθώωσή του, αλλά και του Θανάση Αθανασιάδη, από το 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων για μη καταβολή ΦΠΑ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκείνης της περιόδου.

Ο κ. Ζαμπέτας τόνισε ότι δεν αισθάνεται καμία δικαίωση, αλλά μόνο ανακούφιση για την αθώωσή του ΚΑΙ εξήγησε αναλυτικά τι συνέβη με την υπόθεση που ταλαιπώρησε πολύ τον ίδιο αλλά και τον κ. Αθανασιάδη. Αναλυτικά είπε: 

Για τα συναισθήματά του:

“Νιώθω μόνο ανακούφιση, δεν ψάχνω για δικαίωση γιατί ήμουν ξεκάθαρος με τη συνείδησή μου. Κατέβαλα ό,τι είχα και δεν είχα από χρήματα, ακίνητα, εργατοώρες, τη διάθεση και την τρέλα μου στο σύλλογο. Ό,τι μπορούσα έκανα, αλλά πλήρωσα την παραπληροφόρηση όλων εκείνων των ετών και τα fake news. Ο κόσμος δεν έχει φίλτρο για να μπορέσει να καταλάβει τι συμβαίνει και δεν έχει και ακριβή πληροφόρηση. Αυτό είναι ο καλύτερος σύμβουλος του πανικού”.

Για το τι συνέβη:

“Δικαστήκαμε πρωτόδικα το 2013, καταδικαστήκαμε σε τρία χρόνια φυλάκιση και παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία στο εφετείο. Τη μέρα που έγινε η σύλληψή μας η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εισέπραξε 498.000 ευρώ, με τη ΔΟΥ να έχει κατασχέσει όλες τις επιχορηγήσεις της ΠΑΕ. Όμως, πληρώθηκαν άλλες υποχρεώσεις και μας άφησαν ξεκρέμαστους, πηγαίνοντάς μας στα δικαστήρια. Με εκείνα τα χρήματα θα μπορούσαμε να είχαμε εξοφλήσεις. Αφήσαμε στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ έσοδα 2.8 εκατομμύρια ευρώ από Σούπερ Λιγκ και ΟΠΑΠ. Δεν πλήρωσαν το ΦΠΑ μας, καταδικαστήκαμε, αλλά το εφετείο αναγνώρισε ότι δεν υπήρχε δόλος από μας. Όταν φύγαμε δεν αφήσαμε καμία ρύθμιση απλήρωτη, ώστε να παίρνει η ΠΑΕ ενημερότητα και να συμμετέχει στο πρωτάθλημα”.

Κάποια στιγμή πρέπει να ακουστούν κάποια πράγματα. Λοιδορήθηκαν και κατηγορήθηκαν οικογένειες, μην έχοντας κάνει κάτι κακό στην ομάδα. Πληρώναμε αλλά η ομάδα έπεσε από εγκληματικά λάθη. Μου έλεγε η Λέσχη να μην πληρώνω κανένα φόρο. Είχαμε πρεμιέρα από τον Πανιώνιο το 2012 και αν δεν πληρώναμε, δε θα παίρναμε ενημερότητα. Ο Γιώργος Κολτσίδας πήρε τα δελτία στις 17:30 από την ΕΠΟ και παίζαμε στις 19:30. Ευτυχώς δεν τους άκουσα. Για τον υποβιβασμό του 2014 δε φταίνε τα χρέη. Μαύρο παρελθόν δεν υπάρχει, έτσι το βάφτισαν. Έλεγαν ότι τα χρέη ήταν 40-50 εκατομμύρια αλλά ήταν 15. Ο κόσμος τα ακούει αυτά και επειδή δεν υπάρχει φίλτρο σε ό,τι λέγεται, ξέσπασε”.

Για τα χρήματα που έβαλε ο ίδιος:

“Από τα 8.3 ευρώ που δώσαμε τα 4.3 ήταν προηγούμενων χρήσεων. Πληρώναμε όλες τις ρυθμίσεις για να μην έχουμε θέμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα, με συνέπεια να βάλω εγώ 350.000 ευρώ. Από τα 2.8 που αφήσαμε ανείσπρακτα εγώ δεν πήρα πίσω ούτε ένα ευρώ. Δανείστηκα και 20.000 ευρώ για υποχρεώσεις της ομάδας και ούτε εκείνα πήρα πίσω, χώρια όσα έχω πληρώσει σε δικαστήρια, δικηγόρους και ποινές. Αυτό είναι ένα παράπονό μου, δεν υπάρχει αναγνώριση από τη σημερινή ΠΑΕ. Η οθόνη του γηπέδου είναι πληρωμένη από δικά μου χρήματα. Δε ζήτησα ποτέ κάτι ούτε θα ζητήσω, το μόνο που ήθελα ήταν μία απειροελάχιστη αναγνώριση”.

Για το θέμα των ban της ΠΑΕ:

“Στις τωρινές αλληλογραφίες για τα ban η ΠΑΕ δεν είχε τον άνθρωπο που έπρεπε να έχει, τον Κώστα Ζέμπερη, που έχει πλέον τώρα. Τότε είχαμε κερδίσει πολλές υποθέσεις μαζί του, υπάρχει το ιστορικό, πιστεύω στις γνώσεις και τις ικανότητές του. Πλέον πιστεύω ότι θα κερδηθούν οι υποθέσεις με τους χειρισμούς που γίνονται τώρα. Και πιστεύω ότι θα απαγγιστρωθεί η ΠΑΕ από αυτές τις υποθέσεις και θα κάνει τις κινήσεις που θέλει. Ακόμα και αυτές οι τέσσερις υποθέσεις που ταλαιπωρούν τον ΑΡΗ, δε θεωρούνται θέσφατο και κακό προηγούμενο για τις άλλες υποθέσεις. Ο ΑΡΗΣ δεν απάντησε σ’ αυτές τις τέσσερις υποθέσεις λόγω του ότι υπήρχε η θέση ότι δεν χρειάζεται να ασχολούνται με την παλιά ΠΑΕ. Τώρα που απαντάει, θα δικαιωθεί γιατί είναι διαφορετική εταιρία”.

Για τον Θανάση Αθανασιάδη:

“Έχουμε πολύ συχνή επαφή και λόγω των δικαστηρίων και λόγω της συμπάθειας που έχω στο πρόσωπό του. Όταν λέμε ότι καταστράφηκε, είναι λίγο. Εγώ προσπαθώ να καλύψω το οικογενειακό λάθος που έκανα από τη συμμετοχή μου στον ΑΡΗ, το οποίο δε μετανιώνω γιατί ήταν ύψιστη τιμή να είσαι μέλος του δ.σ. της ομάδας. Ο Θανάσης δεν ήθελε να προβάλει το έργο του. Η μπουτίκ που υπάρχει έγινε με τιμολογήσεις στην εταιρία του Θανάση και χωρίς να χρεωθεί η ΠΑΕ. Είναι αφανής ήρωας. Η υγεία του Βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Έχει στήριγμα την οικογένειά του και του εύχομαι ολόψυχα να ανακάμψει γιατί δεν αξίζει να βρίσκεται σ’ αυτήν την κατάσταση. Είναι δεσμευμένες και άλλες περιουσίες όπως του Νικήτα Ματθαίου, από το Άρθρο 44. Έγιναν λάθη, αλλά ο ΑΡΗΣ πλήρωσε και τις δύο χρονιές που έμεινε εκτός Ευρώπης”.

Για τον υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική:

“Οι μέτοχοι ζήτησαν την πτώχευση της εταιρίας. Αν ήταν στο χέρι μου ο ΑΡΗΣ δε θα δήλωνε πτώχευση ποτέ. Οι μέτοχοι δήλωσαν αδυναμία, όμως δεν έχουν κάποια ευθύνη για την απόφαση που πήραν. Ο Παναθηναϊκός δεν επέλεξε να πάει στη Γ’ Εθνική με πολλαπλάσια χρέη από τα δικά μας. Εμείς έπρεπε να ψάξουμε για ιδιοκτήτη και όχι τα χωράφια της Γ’ Εθνικής”.

Για τα υπόλοιπα δικαστήρια που έχει:

“Είναι ακόμα δύο. Το ένα αφορά στη μήνυση του Λάμπρου Σκόρδα για απιστία στον Σιστόν. Και το δεύτερο βρίσκεται σε ανακριτικό στάδιο για το αν εισπράξαμε τις επιταγές του Κόκε, που είχε δώσει για να πάρει την ελευθερία του. Διεκδικήσαμε την είσπραξη και τις σφραγίσαμε. Τα πήγαμε στον ανακριτή, πήγαμε και στον ΣΔΟΕ και άλλαξε άρδην το σενάριο σε σχέση με το πόρισμα της NEXIA, το οποίο ήταν μία ημιτελής και πρόχειρα καταγεγραμμένη εργασία”.

Προτεινόμενα Άρθρα