Επέστρεψε για να… ρεφάρει

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που στις αρχές ή στην διάρκεια της σεζόν οι ομάδες καλούνται να διαχειριστούν τις λεγόμενες εσωτερικές μεταγραφικές.

Αυτός ο χαρακτηρισμός αποδίδεται σε παίκτες οι οποίοι επανέρχονται από μακροχρόνιο τραυματισμό. Και στην περίπτωση του ΑΡΗ, αυτός ο παίκτης φέτος είναι ο Μπρούνο Γκάμα. 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Πορτογάλος άσσος επανήλθε μετά από περίπου οκτώ μήνες αγωνιστικής απραξίας. Και μάλιστα σε μία δύσκολη ηλικία όπως αυτήν των 32 ετών, με δεδομένη και την σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Στην περίπτωση του Γκάμα όμως δεν υπήρχε μόνο το δεδομένο της ηλικίας αλλά και της ποιότητάς του. Αυτή ισσορόπησε αρκετά για την κατάσταση, σε συνδυασμό με την δίψα του να… ρεφάρει για το διάστημα που έχασε μακριά από το γήπεδο.

Ο Γκάμα δεν επανήλθε απλά αλλά μαζί με τον Γιάννη Φετφατζίδη ήταν οι δύο ηγέτες του ΑΡΗ μέσα στο γήπεδο και έκαναν την διαφορά, βάσει της εικόνας που δίνουν τα στατιστικά. 

Έχουμε και λέμε…

Ο Γκάμα είναι: 

-Πρώτος σε γκολ (8)
-Πρώτος σε τελικές προσπάθειες (38)
-Τρίτος σε πάσες (126)
-Δεύτερος στα φάουλ υπέρ της ομάδας (48)
-Τέταρτος σε εύστοχα γεμίσματα (15)

Όλα τα παραπάνω έγιναν σε 24 ματς και 1755 λεπτά συμμετοχής για τον Ίβηρα μεσοεπιθετικό, ο οποίος φέτος διάγει την πιο παραγωγική σεζόν της επαγγελματικής καριέρας του. Και όλα αυτά στα 32 του και έπειτα από πολυμήνη απουσία. 

Είναι απόλυτα φυσιολογικό λοιπόν ο ΑΡΗΣ να επιθυμεί την παρουσία του και την νέα σεζόν, ετοίμαζοντας συγκεκριμένη πρόταση ανανέωσης, ελπίζοντας ότι ο παίκτης θα ρίξει νερό στο κρασί του όσον αφορά το οικονομικό και θα συνεχίσει τουλάχιστον για ακόμη έναν χρόνο στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. 

Προτεινόμενα Άρθρα