Εκκρεμότητες και ανανεώσεις

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η δεδομένη επιθυμία παραμονής για συγκεκριμένους και οι πιο… θολές περιπτώσεις.

Το θέμα των ανανεώσεων επηρεάζεται και αυτό από την όλη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τον επέλαση του κορωνοϊού. 

Η αναβολή των αγώνων συνδυάζεται με την καθυστέρηση των δόσεων από πλευράς Nova και έτσι δημιουργείται το γνωστό θέμα με την ρευστότητα της ομάδας (όπως και στις περισσότερες της 1ης κατηγορίας).

Είναι λογικό λοιπόν τα παραπάνω να συμπαρασύρουν το θέμα των ανανεώσεων. Και η πρόθεση του ΑΡΗ είναι είναι πρώτα να τακτοποιήσει ολόκληρο ή ένας μέρος των οφειλών προς τους παίκτες, ώστε στην συνέχεια να κάτσει στο ίδιο τραπέζι μαζί τους ,είτε να συνεχίσει τις ήδη υπάρχουσες επαφές. Κάτι το οποίο είναι το σωστό ηθικά αλλά και διαπραγματευτικά. 

Στην δεύτερη κατηγορία εντάσσεται η περίπτωση του Κόρχουτ. Το προηγούμενη διάστημα οι δύο πλευρές ήρθαν πιο κοντά, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Ούγγρος φέρεται να αξιώνει κάποια χρήματα παραπάνω, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δυσκολεύει απαραίτητα η περίπτωσή του. 

Εξέχουσα θέση στην λίστα του ΑΡΗ έχει και o Μπρούνο Γκάμα. Και εδώ υπάρχει κοινή επιθυμία συνεργασίας, αλλά με τα τωρινά δεδομένα ο Πορτογάλος θα πρέπει να ρίξει τις απολαβές του (300 χιλιάδες ευρώ περίπου) για να μπουν οι βάσεις της παραμονής του στην ομάδα, με τον ΑΡΗ να έχει μία κάποια διάθεση να ρίξει λίγο νερό στο κράσι του. Πρόκειται άλλωστε για έναν παίκτη ναι μεν πολύ ποιοτικός αλλά του χρόνου θα είναι στα 33, όπως και ο Ντάνιελ Λάρσον με τον οποίο ίσως να μην παίξει ρόλο μόνο το οικονομικό και η περίπτωσή του είναι κάπως πιο δύσκολη.

Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση του Ιντέγε. Εχει τον δικό της σημαντικό βαθμό δυσκολίας -πρόκειται για το βαρύ συμβόλαιο στην ομάδα- και είναι θέμα απόφασης και συνεννόησης του Θεόδωρου Καρυπίδη με την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Η επιθυμία παραμονής του πάντως, με αγωνιστικά κριτήρια, είναι δεδομένη. 

Από εκεί και πέρα υπάρχει η γνωστή διαφορά και με τον Ματίγια αλλά επίσης κοινή επιθυμία παραμονής. Ανοικτό παραμένει και του Κουέστα ενώ από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κινητικότητα με τα υπόλοιπα συμβόλαια που λήγουν. Και αυτό ίσως λέει πολλά για την ώρα. 

Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε το εξής… Οι ανανεώσεις μπορεί να “τραβήξουν ακόμα και μέχρι το καλοκαίρι ενώ όπως οι μεταγραφές έτσι και αυτές επηρεάζονται από την νέα οικονομική πολιτική που θα εφαρμοστεί στην ομάδα, όπως επίσης και από την αλλαγή της φορολογίας -προς τα κάτω- από την νέα σεζόν. Το τελευταίοι στοιχείο ίσως επιτρέψει στον ΑΡΗ να δώσει και κάτι παραπάνω σε ορισμένες περιπτώσεις ανανεώσεων ή μεταγραφών, για ποδοσφαιριστές που θεωρεί ότι το αξίζουν. 

Προτεινόμενα Άρθρα