Κ-19: Κάτι καλό που… μπορεί και καλύτερα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα δεδομένα που δημιουργούν αισιοδοξία αλλά και η ανάγκη για σταδιακή αναβάθμιση στο λειτουργικό κομμάτι.

Η επιτυχία μίας ομάδας, κρίνεται από την πορεία της. Ένας κανόνας που όμως δεν ισχύει σε τόσο μεγάλο βαθμό στα τμήματα υποδομής. 

Τα δεδομένα είναι διαφορετικά στις μικρότερες ηλικίες. Αυτό που προέχει είναι η ανάδειξη παικτών που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Και αν στην πορεία γίνει μία αξιόλογη πορεία… καλώς! 

Η Κ-19 του ΑΡΗ έχει καταφέρει φέτος να συνδυάσει τα δύο παραπάνω στοιχεία. Δηλαδή την ανάδειξη ποδοσφαιριστών, παράλληλα με μία αρκετά καλή πορεία στο πρωτάθλημα. 

Μαρμαρίδης και Σενγκέργκης είναι αυτοί που, μετά τους Μπαγκαλιάνη-Μπακούτση, άνοιξαν ξανά την πόρτα της πρώτης ομάδας για την Κ-19. Δύο παιδιά τα οποία προέκυψαν από μία πολύμηνη διαδικασία αξιολόγησης όλων των παικτών της 2ης ομάδας, υπό την επίβλεψη του Τόλη Τερζή και την σύμφωνη γνώμη του Μίχαελ Ένινγκ ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε αυτές τις ηλικίες. 

Οι δυό τους άλλωστε πέραν των προπονήσεων της πρώτης ομάδας παρακολουθούν συχνά-πυκνά τους “μικρούς” και στα παιχνίδια που δίνουν, έχοντας ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Κώστα Καζάνα. 

Ο νεαρός τεχνικός παρέλαβε την Κ-19 τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχει συμβάλλει στην παρουσία της στην 3η θέση αλλά και στο ποδόσφαιρο το οποίο παρουσιάζει. Και όλα αυτά ενώ είναι ταυτόχρονα και στην Κ-17, η οποία ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στο Final-4 του πρωταθλήματος. Μία Κ-17 στην οποία επίσης οι άνθρωποι της πρώτης ομάδας ρίχνουν ματιές και υπάρχουν σκέψεις το ερχόμενο καλοκαίρι να μονιμοποιηθούν 1-2 παίκτες στο ανδρικό τμήμα. 

Ολα τα παραπάνω βέβαια γίνονται σε ένα περιβάλλον το οποίο χρήζει περαιτέρω οργάνωσης για να βελτιωθεί η καθημερινή λειτουργία του. Ο ΑΡΗΣ με ένα μικρό μπάτζετ καταφέρνει να στέκεται παραπάνω από καλά, παρουσιάζοντας κάποιες περιπτώσεις παικτών που ίσως “βγουν” στον σύλλογο. Σίγουρα όμως σταδιακά θα πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες, κάτι που είναι στις προθέσεις του Άγγελου Χαριστέα από την νέα σεζόν.

Προτεινόμενα Άρθρα