Πάγκος υψηλών… απολαβών

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει έντονα την εποχή Ένινγκ και έχει συζητηθεί περισσότερο, είναι η απόφασή του να βασιστεί σε έναν συγκεκριμένο αριθμό παικτών.

Εδώ και περίπου τρεις μήνες είναι ξεκάθαρο ότι οι επιλογές του Γερμανού τεχνικού έχουν επικεντρωθεί σε 12-13 ποδοσφαιριστές. Μία σταθερή ενδεκάδα που αλλάζει μόνο για τιμωρίες ή τραυματισμούς. Και από εκεί και πέρα παίκτες με λίγο ή καθόλου χρόνο στο ροτέισον της τεχνικής ηγεσίας. 

Ο λόγος φυσικά είναι ότι ο Ένινγκ δεν εμπιστεύεται στον ίδιο βαθμούς τους υπόλοιπους και φυσικά δεν του έχουν δώσει το δικαίωμα. Τελευταίο παράδειγμα για κάποιους ήταν το ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο, όπου δεν αξιοποίησαν την ευκαιρία που τους δόθηκε. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο πάγκος του ΑΡΗ να περιλαμβάνει επιλογές παικτών που επιλέχθηκαν ως πρωτοκλασσάτοι και βασικοί αλλά δεν… βγήκαν ενώ την ίδια ωραία η παρουσία τους στο γκρουπ των εναλλακτικών επιλογών αποτελεί πολυτέλεια. Και ο λόγος είναι τα συμβόλαιά τους. 

Τέσσερις περιπτώσεις είναι οι πιο… καραμπινάτες. Λίριν Ντουάρτε, Ντάνιελ Σούντγκρεν, Μάρτιν Τόνσο και Ντάνιελ Μαντσίνι οι οποίοι κόστισαν ακριβά αλλά δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα μέχρι στιγμής. 

Αν για τους τρεις τελευταίους υπάρχει ακόμα χρόνος θεωρητικά, ο Ολλανδός χαφ είναι αυτός που αποτελεί “καμμένο” χάρτι. Και το οποίο μάλιστα κοστίζει στην ομάδα 270 χιλιάδες ευρώ για φέτος και με μόλις 60 λεπτά συμμετοχής!

Αν σε αυτά προστεθούν τα συμβόλαια των Σούντγκρεν, Τόνσο και Μαντσίνι, τότε το κόστος για την ΠΑΕ και την τσέπη του Θεόδωρου Καρυπίδη φτάνει σε ποσό λίγο μικρότερο από το 1 εκατ. ευρώ! 

Πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι ο Τόνσο δεν ήρθε το περασμένο καλοκαίρι αλλά τον Ιανουάριο του 2018, έχοντας αγωνιστεί μόνο σε 21 παιχνίδια και έχει μόλις 765 λεπτά συμμετοχής λόγω των τραυματισμών του, με τις απολαβές του την ίδια ώρα να είναι περίπου 250 χιλιάδες ευρώ. 

Πλην του Ντουάρτε, όλοι οι υπόλοιποι υπολογίζονται κανονικά και όταν με το καλό ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα έχουν το περιθώριο για να… ρεφάρουν. Σίγουρα όμως αυτοί οι αριθμοί αποτέλεσαν και έναν από τους λόγους που αποφασίστηκε να αλλάξει η οικονομική πολιτική της ΠΑΕ και να πάει σε πιο… ψαγμένες και προσεκτικές επιλογές το επόμενο καλοκαίρι. 

Προτεινόμενα Άρθρα