Πορεύεται με το μαύρο και το κίτρινο!

από Γιώργος Γκάτος

Ο ΑΡΗΣ κλήθηκε να αγωνιστεί για αυτά τα χρώματα, κρατώντας ζωντανή την Βυζαντινή αυτοκρατορία

Εκτός από το σήμα του, ο ΑΡΗΣ κλήθηκε άμεσα να βρει και τα χρώματα που θα κοσμούν την φανέλα του. Με τα δεδομένα της εποχής, η Θεσσαλονίκη ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την Βυζαντική ιστορία. Από την πρώτη στιγμή, οι ιδρυτές του ΑΡΗ επέλεξαν το μαύρο και το κίτρινο, τα χρώματα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Κάπως έτσι πορεύτηκαν τα πρώτα χρόνια της ιστορίας της ομάδας, με τον ΑΡΗ κυρίαρχο στην Θεσσαλονίκη. Όμως, το 1925, η νεοσύστατη Ένωση Κωνσταντινουπολιτών (ένα χρόνο αργότερα Π.Α.Ο.Κ) προσπάθησε να πάρει αυτά τα χρώματα.

Η διαφορά λύθηκε με έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Ο ΑΡΗΣ δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και έμεινε πίσω στο σκορ με 0-2 αλλά οι παίκτες του έδειξαν άμεσα αντίδραση και ισοφάρισαν μέχρι το ημίχρονο. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό, με τους “Κιτρινόμαυρους” να επικρατούν με 5-2 και να διατηρούν τα χρώματα τους.

Για τους “Κίτρινους”, σε εκείνο το ματς αγωνίστηκαν οι: Κοτρότσης, Νακόπουλος, Οπλοποιός, Γιακουμής, Κώστας Βικελίδης, Ηλιάδης, Μπαρίτας, Αγοραστός, Ιωαννίδης, Αγγελάκης και Βλαχόπουλος.

Προτεινόμενα Άρθρα