Το "μηχανάκι" του ΑΡΗ και του… πρωταθλήματος!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι σταθερές του ΑΡΗ λόγω των επιλογών της ενδεκάδας, είναι αρκετές. Πιο λίγες όμως είναι εκείνες που αφορούν την απόδοση των παικτών.

Ο Λίντσεϊ Ρόουζ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού ίσως μόνο το εντός έδρας ματς με την ΑΕΛ να είναι ένα μελανό σημείο στην φετινή του παρουσία. 

Ο Γάλλος αμυντικός είναι, βάσει απόδοσης, ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας φέτος. Για αυτό και είναι μεταξύ αυτών από τους οποίους ξεκινάει η ενδεκάδα. 

Δεν πρόκειται απλά για τον παίκτη του ρόστερ μετα περισσότερα λεπτά φέτος, έχοντας 2.398 λεπτά. Την ίδια ώρα καταλαμβάνει την 3η θέση μεταξύ όλων των παικτών της λίγκας, με τους Κρίστινσον (ΑΕΛ, 2.478) και Σα (Ολυμπιακό, 2.465) να προηγούνται στις λεπτομέρειες και να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις. Η λεπτομέρεια; Οτι αμφότεροι είναι τερματοφύλακες και πολύ δύσκολα μένουν εκτός ένδεκάδας. Κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην παρουσία του Ρόουζ στις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας. Και θα μπορούσαμε να πούμε ότι ουσιαστικά είναι πρώτος λόγω θέσης. 

Τα περισσότερα από τα αγωνιστικά λεπτά του Ρόουζ, τον βρήκαν κυρίως στο δεξί άκρο της άμνυας και λιγότερη στην θέση του στόπερ η οποία είναι και η φυσική του, ενώ ως γνωστόν έχει κληθεί να καλύψει και την θέση του αριστερού μπακ με αρκετά καλά αποτελέσματα.

Προτεινόμενα Άρθρα