Οι παράγοντες που θα κρίνουν πόσο θα αλλάξει

από Νίκος Παπαδόπουλος

Την ώρα που ο ΑΡΗΣ προχωράει τον προγραμματισμό του για την νέα σεζόν, παράλληλα γνωρίζει ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμα ως δεδομένο.

Υπάρχει μία πανδήμια η οποία θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το ποδόσφαιρο και την επόμενη μέρα των ομάδων. Αλλού σε μικρότερο και αλλού σε μεγαλύτερο βαθμό, επηρεάζοντας τα ανοικτά ζητήματα που έχει η κάθε μία και τα πλάνα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. 

Ο ΑΡΗΣ εννοείται ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από την αυτήν την κατάσταση, έχοντας και αυτό από πλευράς του αρκετά ανοικτά ζητήματα που θα επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφωθεί το ρόστερ της καινούργιας σεζόν. 

Αρχικά υπάρχει το μέτωπο των ανανεώσεων. Κάποιοι είναι λίγο-πολύ δεδομένο ότι θα φύγουν. Για άλλους γίνονται κινήσεις και υπάρχουν επίσημες επαφές ή διερευνητικές. Δεν μπορεί όμως αυτή τη στιγμή να θεωρηθεί κάτι δεδομένο -προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση- με την κατάσταση που επικρατεί και τα νέα δεδομένα που θα υπάρξουν στην ομάδα. 

Ένα άλλο μέτωπο είναι αυτό των πιθανών πωλήσεων. Ρόουζ, Σάσα και Φετφατζίδης είναι η… βιτρίνα της ομάδας το επόμενο καλοκαίρι. Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για κανέναν αυτήν την στιγμή, αλλά με δεδομένη την φετινή παρουσία τους κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το αντίθετο. Μία ενδεχόμενη πώληση -πάντα σε ικανοποιητική τιμή για την ομάδα- μπορεί να φέρει… ντόμινο κινήσεων στο ρόστερ και στην εκάστοτε γραμμή της ενδεκάδας. 

Σε κάποιες θέσεις είναι δεδομένο ότι θα γίνουν κινήσεις, όπως στα στόπερ, στο δεξί άκρο της άμυνας ή στα χαφ για παράδειγμα. Από εκεί και πέρα όμως ανανεώσεις και το ενδεχόμενο πωλήσεων θα είναι ίσως τα βασικά στοιχεία που θα επηρεάσουν σημαντικά τον καταρτισμό του ρόστερ της νέας σεζόν. Και κυρίως την ενδεκάδα της ομάδας. 

Τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνουν ότι ο ΑΡΗΣ στερείται πλάνου ή προγραμματισμού. Το αντίθετο μάλιστα. Πάντα όμως με δεδομένο ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη οικονομική πολιτική και στην πορεία μπορεί να αλλάξουν αρκετά. Και οι “κιτρινόμαυροι” είναι έτοιμοι για αυτό το ενδεχόμενο.

Προτεινόμενα Άρθρα