Οκτώ χρόνια χωρίς τον Στέφανο Γιώρη

από Γιώργος Γκάτος

Ένας άνθρωπος που υπηρέτησε επάξια τον σύλλογο, σκόρπισε θλίψη στην Κιτρινόμαυρη οικογένεια με την πρόωρη απώλεια του, την Μεγάλη Παρασκευή του 2012

Ο Στέφανος Γιώρης υπήρξε “εργάτης” του “Κιτρινόμαυρου” συλλόγου για πολλές δεκαετίες. Σήμερα, συμπληρώνονται 8 χρόνια από την απώλεια του πιστού στρατιώτη του ΑΡΗ, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 58 ετών, μετά από μια γενναία μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο ίδιος συμμετείχε στα κοινά του ΑΡΗ από πολλά πόστα. Υπήρξε σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και μετέπειτα ασχολήθηκε εξ ολοκλήρου με τα τμήματα υποδομής της ομάδας. Η Κ17 και η Κ20 του ΑΡΗ γνώρισαν την άνθιση εκείνη την εποχή.

Δεν υπήρξε ένας απλός υπεύθυνος ακαδημιών. Έκανε οικογένεια τα παιδιά που απάρτησαν τα τμήματα υποδομής του ΑΡΗ, μεταλαμπαδεύοντας τα ιδανικά των “Κιτρινόμαυρων”, όντας πιστός στρατιώτης της ομάδας.

Τα αποτελέσματα της δουλειάς βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, με την Κ20 να στέφεται πρωταθλήτρια Ελλάδος την σεζόν 2010-11. Λίγους μήνες μετά, η επιδείνωση της υγείας του, τον άφησε εκτός αγωνιστικών χώρων. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να δει την Κ17 να στέφεται πρωταθλήτρια τον Μάιο του 2012, αφού έναν μήνα νωρίτερα είχε φύγει από την ζωή. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας αφιέρωσαν συγκινημένοι τον τίτλο στον ποδοσφαιρικό τους πατέρα.

Η προσφορά του Στέφανου Γιώρη μνημονεύεται ακόμα και σήμερα, αφού η παρουσία του στον σύλλογο ήταν πολύ σημαντική.

Προτεινόμενα Άρθρα