Σάσα: Η επιτομή της value for money μεταγραφής

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ από το καλοκαίρι του 2018 και εντεύθεν, όταν δηλαδή επέστρεψε στην κανονικότητα μετά την τετραετία της αυτοεξορίας του, δημιούργησε ένα ρόστερ με ικανούς παίκτες που ανέβασαν το ποιοτικό του επίπεδο και τον βοήθησαν να πετύχει τον μίνιμουμ στόχο της ευρωπαϊκής εξόδου για δυο συναπτά έτη.

Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί από αυτούς φέρονται να είναι μεταγραφικοί στόχοι άλλων ομάδων όπως συνέβη κάποτε με την άλλη πετυχημένη φουρνιά λάτιν παικτών (Κόκε, Χαβίτο, Κάλβο, Νέτο, Νάτσο Γκαρσία).

Ο Βέλεθ ήδη από το καλοκαίρι και μετά θα είναι παίκτης του Παναθηναϊκού, ενώ το νέο “καυτό” όνομα είναι ο Λούκας Σάσα που φέρεται να είναι στη λίστα του Ολυμπιακού.

Η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών αποδείχθηκαν value for money επιλογές και ενδέχεται, αν το κρίνει αναγκαίο και προσοδοφόρο η ΠΑΕ, να φέρουν πίσω πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που δαπανήθηκαν για να έρθουν.

Ο Βέλεθ δυστυχώς φεύγει ως ελεύθερος αλλά υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαιο (Ροζ, Σάσα, Φετφατζίδης, Μαντσίνι) που υπό προϋποθέσεις μπορεί να φέρουν χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ.

Εκτίμηση δική μου (μπορεί να κάνω και λάθος) είναι ότι ακόμη και ο Έμαν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία (νεαρός και βασικός στην Εθνική Ελπίδων της Αυστρίας είναι).

Ο παίκτης που αυτή την περίοδο είναι στην επικαιρότητα είναι ο Σάσα. Ο βραζιλιάνος με ιταλικό διαβατήριο αμυντικός μέσος που αποκτήθηκε ως αντι-Σιώπης και όχι μόνο μπήκε στα παπούτσια του έλληνα μέσου (ο πρώτος που έφερε λεφτά στους κιτρινόμαυρους) αλλά πήγε τη θέση και ένα βήμα παραπέρα με προσφορά και στο σκοράρισμα.

Προτεινόμενα Άρθρα