Η προσοχή με τους τραυματισμούς

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η επόμενη Τρίτη (28/04) ειναι η μεγάλη μέρα για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και την συνέχιση ή όχι του του πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που έχουμε ξανά αγώνες, όλες οι ομάδες επιδοθούν σε έναν αγώνα δρόμο για να είναι έτοιμες. Και το ίδιο θα κάνει και ο ΑΡΗΣ.

Οι “κιτρινόμαυροι” θα έχουν περίπου τρεις εβδομάδες για να διαχειριστούν την αγωνιστική απραξία δύο μηνών και να ετοιμάσουν την ομάδα όσο καλύτερα γίνεται. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι τόσο…

Ουσιαστικά ένα πρόγραμμα που υπό φυσιολογικές συνθήκες απαιτεί μίνιμουμ έναν μήνα, πρέπει να χωρέσει μέσα σε 15-20 μέρες οι οποίες θα έχουν πολύ δουλειά και προπονητική ένταση. Κάτι που αυξάνει και τον κίνδυνο των τραυματισμών. 

Ανάλογα με τα αποτελέσματα των εργομετρικών και την πρώτη εικόνα των προπονήσεων -εφόσον ξεκινήσουν- οι “κιτρινόμαυροι” θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν αναλόγως τις επίφοβες περιπτώσεις ώστε να περιορίσουν το ενδεχόμενο των τραυματισμών. Μπορεί άλλωστε οι επιλογές να είναι πολλές αριθμητικά, αλλά περιορισμένες όσον αφορά τα πλάνα του προπονητή.

Προτεινόμενα Άρθρα