"Ο Μαραντόνα είναι ο χειρότερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Ουρουγουανός ρέφερι, Εντγκάρδο Κοντεσάλ περιέγραψε τον θρύλο της Αργεντινής ως έναν από τους χειρότερους ανθρώπους που γνώρισε ποτέ του.

Ο Κοντσεάλ ήταν ο άνθρωπος ο οποίος διεύθυνε την αναμέτρηση Γερμανία-Αργεντινή για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1990 στη Ρώμη.

Ο Μαραντόνα, ήταν τυχερός σύμφωνα με τον Ουρουγουανό διαιτητή που δεν αποβλήθηκε, καθώς η συμπεριφορά του δεν ήταν και η καλύτερη κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Μάλιστα, πριν τη σέντρα ο Ντιεγκίτο έβριζε το κοινό της Ρώμης, το οποίο αποδοκίμαζε τον ύμνο της Αργεντινής.

Για την ιστορία οι Γερμανοί επέστρεψαν στην κορυφή του κόσμου, με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το σημείωσε ο Μπρέμε λίγο πριν το τέλος.

 
 
Πέντε λεπτά πριν την λήξη ο Φέλερ πήρε την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή ανατράπηκε και ο ρέφερι έδειξε πέναλτι. Η απόφαση του αμφισβητήθηκε. Ωστόσο, ο Μπρέπε ευστόχηση και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη.

Ο Ουρουγουανός ρέφερι πρόσφατα αποκάλυψε για τον Μαραντόνα: 

«Θα μπορούσα να τον είχα αποβάλει πριν από τη σέντρα επειδή έβριζε στη διάρκεια των ύμνων, αλλά και μετά την αποβολή του Μονσόν στο 65’, ήρθε και μου είπε πως τους κλέβω και πως ήμουν στημένος από τη FIFA. Όσα έκανε ο Μαραντόνα στο γήπεδο είχαν κερδίσει τον θαυμασμό και τον σεβασμό μου. Ήταν σα να είχε την μπάλα δεμένη στο πόδι του. Όμως όσο καλός ήταν σαν παίκτης, τόσο δυσάρεστη ήταν η συμπεριφορά του. Είναι ένας από τους χειρότερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ μου».

Προτεινόμενα Άρθρα