Η εξοικονόμηση από τις αποχωρήσεις

από Νίκος Παπαδόπουλος

Όσο τα πάντα παραμένουν στον αέρα σχετικά με την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου, ο ΑΡΗΣ φυσιολογικά κάνει τον προγραμματισμό του κατά προσέγγιση,

Όταν ξεκαθαρίσει το τοποίο όσον αφορά το οικονομικό, τότε οι “κιτρινόμαυροι” θα γνωρίζουν με μεγαλύτερη ακριβεία πώς θα μπορέσουν να κινηθούν και να διαμορφώσουν το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς. Ένα μπάτζετ για το οποίο έχουν ως δεδομένο έναν σίγουρο τρόπο ελάφρυνσης του. 

Τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι είναι διψήφια και φυσιολογικά δεν θα συνεχίσουν όλοι στην ομάδα. Οι υποθέσεις κάποιων παραμένουν ανοικτές, όμως για άλλους οι αποφάσεις είναι ειλημμένες. Παίκτες με νορμάλ αλλά και υψηλά συμβόλαια, στα οποία και ποντάρουν οι άνθρωποι της ομάδας για ανοίξει χώρος στο μπάτζετ. 

Μόνο από τον Τόνσο, για παράδειγμα, ο ΑΡΗΣ θα γλιτώσει 250 χιλιάδες ευρώ. Αν προστεθούν άλλες 200 χιλιάδες από την πιθανή αποχώρηση του Ντιγκινί και κάποια συμβόλαια ακόμα -είτε από αυτά που λήγουν είτε παικτών που έχουν συμβόλαιο αλλά δεν υπολογίζονται είτε από πωλήσεις- η ομάδα μπορεί να εξοικονομήσει από 500 χιλιάδες μέχρι και 1 εκατ. ευρώ, ώστε να αξιοποιήσει ένα μέρος αυτών για να προχωρήσει σε προσθήκες εν όψει της νέας χρονιάς.

Προτεινόμενα Άρθρα