Στέλνει επιπλέον στοιχεία στην UEFA…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ώρα της κρίσης φαίνεται ότι μάλλον δεν θα αργήσει πολύ ακόμα για τον ΑΡΗ και το μεταγραφικό ban που του έχει επιβληθεί, αλλά και την αδειοδότηση

Η FIFA έχει εδώ καιρό στα χέρια της την συγκεκριμένη περίπτωση, την οποία πλέον εξετάζει, έχοντας παράλληλα επαφή και με την ίδια την ΕΠΟ.

Η UEFA από την πλευρά της  ζήτησε κάποια συμπληρωματικά στοιχεία από τους “κιτρινόμαυρους”(μέσω πάντα της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ), σχετικά με τα δύο νομικά πρόσωπα. Δηλαδή την παλιά ΠΑΕ -στην οποία ανήκουν τα χρέη- και στην νέα, με τα οποία αποδεικνύεται και ο διαχωρισμός των δύο εταιριών. Άρα αυτόματα και των υποχρεώσεών τους. 

Θυμίζουμε ότι κάτι παρόμοιο είχε ζητήσει και ο κ. Δημητρίου σε σχέση με την αδειοδότηση της ομάδας και τον διαχωρισμό παλιάς και νέας ΠΑΕ. Αυτά τα στοιχεία θα στείλει ο Υπεύθυνος Αδειοδότησης στην ΟΥΕΦΑ ώστε να αναγνωρίζεται η εκκρεμοδικεία στο όλο θέμα και να περιμένει ο ΑΡΗΣ την τελική λύση του ban που θα διαχωρίσει τελεσίδικα την παλιά ΠΑΕ από τη νέα.

Το θέμα έχει να κάνει και με την αδειοδότηση- ώστε να μην επηρεαστεί, αλλά κατ’ επέκταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην ΦΙΦΑ μεταγενέστερα, αν και εκεί υπάρχει η κυβερνητική δέσμσυη ότι θα ενταχθεί στο μνημόνιο συνεργασίας.

Αν η UEFA αποδεχθεί τις θέσεις ΑΡΗ και ΕΠΟ και ζήτημα με την αδειοδότηση δεν θα υπάρχει, αλλά και θετικότερο θα είναι το κλίμα και σε σχέση με το ban για το οποίο ακόμα δεν υπάρχει απόφαση από την ΦΙΦΑ. Επειδή όμως οι φάκελοι κατατίθενται ως τις 30 Απρίλη ΕΠΟ και ΑΡΗΣ θέλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα προκύψει κάποιο επιπλέον ζήτημα με την ευρωπαική συμμετοχή της ομάδας.

Να σημειωθεί οτι για τις εγχώριες διοργανώσεις δεν τίθεται θέμα, καθώς η ΕΠΟ αποδέχεται την εκκρεμοδικεία αφού αυτό επιτάσουν οι νόμοι του κράτους στους οποίους στηρίχθηκε η νέα ΠΑΕ για να δημιουργηθεί με το νόμο Κοντωνή.

Προτεινόμενα Άρθρα