Τα "θέλω" και ο ανταγωνισμός στον "άσο"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το επόμενο καλοκαίρι αναμένεται αρκετά ενδιαφέρον για τον ΑΡΗ. Και ένας βασικός λόγος είναι το μεταγραφικό.

Οι άνθρωποι της ομάδας συνεχίζουν να “ψάχνονται” για όλες τις θέσεις, αναπτύσσοντας σιγά-σιγά ένα διαφορετικό σκεπτικό για την κάθε μία αλλά και σε άμεση συνάρτηση με όλες τις υπόλοιπες. Ακόμα και στην θέση του τερματοφύλακα.

Είναι δεδομένο ότι οι “κιτρινόμαυροι” θα βγουν στην αγορά για την ενίσχυσή τους στην συγκεκριμένη θέση, ανεξάρτητα με την εξέλιξη της υπόθεσης του Χουλιάν Κουέστα. Δεν πρόκειται όμως απλά για αναζήτηση μίας αξιόλογης επιλογής, αφού θα πρέπει να έχει και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Ένα βασικό -και ίσως το πιο καθοριστικό- είναι αυτό του… συμμετοχικού τερματοφύλακα. Δηλαδή να είναι καλός με την μπάλα στα πόδια ώστε να υποστηρίζει το περίφημο build-up που έχει μπει στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και το οποίο ο ΑΡΗΣ την νέα σεζόν θέλει να εφαρμόσει ακόμα περισσότερο.

Το στοιχείο αυτό είναι κάτι το οποίο λείπει από τον Χουλιάν Κουέστα, του οποίου το θέμα παραμένει ανοικτό. Είναι φανερό ότι ο ΑΡΗΣ δεν… καίγεται ακόμα για την περίπτωσή του, αλλά από την άλλη δεν θα έλεγε όχι στην παραμονή του, με δεδομένο ότι θέλει να διορθώσει ένα ακόμη λάθος του περασμένου καλοκαιριού. Δηλαδή να δημιουργήσει ανταγωνισμό στον “άσο”.

Αυτό που υπάρχει ως έντονη σκέψη είναι η συγκρότηση ενός δυνατού διδύμου για την εστία της ομάδας. Να παραμείνει δηλαδή ο Κουέστα -εφόσον δεχθεί τις συνθήκες και το οικονομικό- και να παλέψει μαζί με όποιο έρθει για την θέση του βασικού. Έτσι κι αλλιώς το συμβόλαιο του Ισπανού δεν είναι μεγάλο ενώ για την ώρα κρίνεται ότι η ομάδα μπορεί να “σηκώσει” ένα ακόμα συμβόλαιο στους ίδιους αριθμούς ή και ελαφρώς καλύτερους για την συγκεκριμένη θέση.

Προτεινόμενα Άρθρα