Γουέμπ: "Έδωσα λάθος πέναλτι υπέρ της Μαν. Γιουνάιτεντ – Ήλπιζα να το χάσει ο Ρονάλντο"

από AllAboutARIS

Σε μια δήλωση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον προχώρησε ο Χάουαρντ Γουέμπ.

Ο παλαίμαχος διαιτητής, ο οποίος είχε κατηγορηθεί πολλάκις ότι ευνοεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παραδέχθηκε ένα σημαντικό λάθος που είχε κάνει υπέρ των “κόκκινων διαβόλων”.

Παρότι, στη μνήμη πολλών έχει χαραχθεί το γεγονός ότι δεν απέβαλλε τον Νάιτζελ Ντε Γιονγκ για τη… δολοφονική προβολή πάνω στον Τσάμπι Αλόνσο, στον τελικό του Μουντιάλ το 2010 (ανάμεσα σε Ισπανία και Ολλανδία), άλλη απόφασή του αποτελεί… εφιάλτη για τον ίδιο.

“Αυτό που ξεχωρίζω είναι ένα λάθος που έκανα σε παιχνίδι, το οποίο κατάλαβα. Ήταν ένας αγώνα ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Τότεναμ στο Old Trafford το 2009”, αναφέρει στο Μέσο “Athletic”.

“Θα μπορούσα να δω τον Κάρικ να φτάνει πρώτο και τον τερματοφύλακα να τον βρίσκει. Ήταν πραγματικά ένας εύκολος καταλογισμός πέναλτι. Περίμενα τα αναμενόμενα παράπονα από τους παίκτες κι όχι αυτό το βλέμμα της απόλυτης έκπληξης κι όχι αυτήν την δυσπιστία στο βλέμμα του Γκόμες. Έγινε αντιληπτό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ότι είχα κάνει λάθος. Υπήρχε κάτι παραπάνω σε αυτό”, σχολίασε ο Άγγλος και συνέχισε:

“Διατήρησα την υπόδειξη, αφού δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία που να έδειχναν ότι είχα κάνει λάθος, πέραν της διαίσθησης. Ήλπιζα ότι ο Ρονάλντο να το χάσει, αλλά δεν το έκανε. Όταν από όλους αυτούς τους παίκτες δείχνει εσένα, σίγουρα δεν είναι καλό το συναίσθημα. Ξέρεις τι “πόνος” θα ακολουθήσει για εσένα”.

Στο συγκεκριμένο ματς (25/04/09), η Τότεναμ προηγήθηκε με 2-0 μέσα στο Μάντσεστερ, αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν ανατροπή (5-2), ξεκινώντας την αντεπίθεσή τους από το πέναλτι που κέρδισε ο Κάρικ και έκανε γκολ ο Ρονάλντο. Πρόκειται για το πρωτάθλημα της σεζόν 2008-09. Το οποίο η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κατέκτησε με 90 βαθμούς, έναντι 86 της Λίβερπουλ. Με τη συγκεκριμένη νίκη η Γιουνάιτεντ διατηρήθηκε στο +3 από τη Λίβερπουλ κι από εκεί και πέρα είχε τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία (0-0 με Άρσεναλ) και κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Το όνομα του Χάουαρντ Γουέμπ είχε συνδεθεί από πολλούς με τους “κόκκινους διαβόλους”. Μάλιστα, όταν το 2014 αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση έγιναν διάφορα αφιερώματα σε Μέσα από το Νησί. Όπως η “Mirror” που παρουσίασε τη στατιστική του Γουεμπ με την ομάδα του Φέργκιουσον, που είχε 61.7% νίκες σε 47 παιχνίδια, καθώς σε 10 σεζόν έχασαν 12 φορές. Ωστόσο, σε μία μόλις σεζόν έκανε το απόλυτο με τον Γουέμπ η Γιουνάιτεντ, το 2010-11. Στις άλλες κάπου στραβοπατούσε, αλλά είχε ποσοστό επιτυχίας μεγαλύτερο του 50%. Για τους… λάτρεις της στατιστικής, ο Χάουαρντ Γουέμπ στα 47 ματς της Γιουνάιτεντ, τα οποία διεύθυνε, έδωσε επτά πέναλτι υπέρ της και μόλις ένα σε βάρος της.

πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα