Λύστε το θέμα με την FIFA, όπως υποσχεθήκατε (audio)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα χθεσινά μαντάτα από την FIFA για τον ΑΡΗ δεν ήταν τα αναμενόμενα εκ πρώτης όψεως, όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί την ομάδα στο CAS, για το οποίο θα προετοιμαστεί από την στιγμή που θα πάρει στα χέρια της το σκεπτικό της απόφασης.

Εκ πρώτης όψεως οι εντυπώσεις που δημιουργούνται είναι αρνητικές. Ο ΑΡΗΣ όμως γνώριζε ότι τα πράγματα μπορεί να οδηγηθούν εκεί και… πόνταρε σε αυτό ώστε να πάει στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Και η υπόθεση του Ντουρμισάι ήταν αυτή που του έδωσε το δικαίωμα να το κάνει. Αλλιώς δεν θα μπορούσε να προσφύγει όπως ετοιμάζεται να κάνει τις επόμενες μέρες. Πιο απλά; Μπορεί να του λύσει τα χέρια! 

Οι “κιτρινόμαυροι” θα παλέψουν πλέον στην Λωζάνη της Ελβετίας, έχοντας αισιοδοξία για την τελική έκβαση της υπόθεσης και την δικαίωσή τους. Παράλληλα όμως υπάρχει και η λύση μέσω της κυβέρνησης. 

Πριν από περίπου έναν μήνα ο Λευτέρης Αυγενάκης φιλοξενήθηκε στον “Libero 107,4”, όπου αναφέρθηκε στην υπόθεση του ΑΡΗ και ουσιαστικά δεσμεύτηκε για την επίλυσή της. 

“Είναι μία κουβέντα που έγινε και από μέρους μου το προηγούμενο βράδυ πριν την υπογραφή με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Έχω ενημερωθεί από τη διοίκηση του ΑΡΗ. Μας ενδιαφέρει η υπόθεση, δεν είναι της αρμοδιότητάς μας, αλλά θέλουμε να το λύσουμε γιατί σήμερα είναι ο ΑΡΗΣ, αύριο θα είναι άλλη ομάδα. Πρέπει να το συμπεριλάβουν στις βελτιωτικές προτάσεις τους, είναι γνώστες της υπόθεσης. Αν δε γίνει, θα το θέσουμε εκ νέου”, ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Υφυπουργού Αθλητισμού. Μία δημόσια τοποθέτηση. Μία δημόσια υπόσχεση, την οποία τώρα η κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει μέσω του μνημονίου που θα υπογράψει με την FIFA και την UEFA. 

Στο ίδιο στυλ ήταν και η δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη πριν από δύο μήνες, όταν ο Υπουργός Επικρατείας φιλοξενήθηκε στην “Δική” του “Open”. Ότι δηλαδή το θέμα του ΑΡΗ θα συμπεριληφθεί στο σχετικό μνημόνιο. Μία δήλωση που έγινε με ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά από αυτήν που κ. Αυγενάκη. 

Στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, ο χρόνος πιέζει και δεν πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση. Και φυσικά δεν μιλάμε για εύνοια, όπως αυτήν στην περίπτωση του συμπολίτη που… τρέξατε και τον σώσατε! Μιλάμε για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, αφού ο διαχωρισμός παλιάς και νέας ΠΑΕ είναι δεδομένος. Διαφορετικές εταιρίες, διαφορετικά νομικά πρόσωπα. Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι έπονται κι άλλες ΠΑΕ, της 1ης κατηγορίας αλλά και χαμηλότερα. 

Και φυσικά μην ξεχνάμε την ΕΠΟ. Από την στιγμή που της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 500 χιλιάδων ευρώ από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, επιβεβαιώνεται ηχηρά η ευθύνη της στο όλο ζήτημα. Διότι ο ΑΡΗΣ όχι μόνο προχώρησε με την σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας, αλλά ήταν αυτή που αμέλησε και καθυστέρησε να τον ενημερώσει όταν πρωτοέφτασε στα χέρια της η υπόθεση του Σιστόν και των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών. 

Η ΕΠΟ ήταν αυτή που εξέδωσε το δελτίο του Ντουρμισάι. Αν έλεγε “όχι” όπως έκανε με τον Σενγκέργκη -και δημιούργησε ερωτηματικά- δεν θα έπαιζε κανένας Ντουρμισάι.

Και επίσης… 

Δεν γίνεται έναν νόμο του ελληνικού κράτους για την νέα ΠΑΕ, ο οποίος ήταν αποδεκτός την τελευταία 12ετία, να τον αλλάζει ένας περίεργος Παραγουανός και να μην υπάρχει αντίδραση. Ο ίδιος Παραγουανός που είχε βγάλει την απόφαση για τον Σιστόν και τους υπόλοιπους. Και τώρα βρέθηκε να κρίνει την δική του απόφαση! 

Πράξτε λοιπόν το σωστό και το δίκαιο! Τηρήστε τις δημόσιες δεσμεύσεις σας.

Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε…

Προτεινόμενα Άρθρα